FANTASTISK FRUKT: Matfaglig rådgiver og kokk, Toril Gulbrandsen, elsker appelsiner.

– Smaken av påske

Det er snart påske, og hva passer vel bedre til påske enn appelsiner?

Den sprudlende damen fra Trollåsen, Toril Gulbrandsen, jobber som matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Appelsinene står høyt i kurs hos den energiske kokken, og i disse påsketider er det vel ingenting som passer bedre enn tips til hvordan man kan benytte seg av denne deilige frukten.

Les også: Tilbake på TV

Frisk start

– Vinteren er høysesong for appelsiner og vi elsker å ta med denne saftige, friske, søte frukten på tur, men ikke la det bli med det, sier Gulbrandsen.

Den populære frukten kan nemlig brukes til så mangt. For eksempel til frokosten.

FRISK FROKOST: En deilig appelsinsalat gir en god start på dagen.

– En appelsinsalat med cottage cheese er et «must» til frokost. Ta litt cottage cheese på en tallerken, legg på noen appelsinfileter. Så tar man noen hakkede valnøttkjerner på, og drysser på litt granateple på toppen, så har vi en deilig, frisk start på dagen.

Magisk frukt

Gulbrandsen forteller entusiastisk om gleden ved appelsiner, og påpeker at den kan brukes til frokost, middag og lunsj.

Les også: Kaffebar'n flytter ut av bankbygget

– Appelsiner gjør magiske ting på kjøkkenet, for den fantastiske balansen mellom sødmen og syrligheten i appelsinen er bare helt unik, sier Gulbrandsen, som ikke kan få nok av denne deilige råvaren.

Kål + appelsin = sant

Et av de heteste tipsene Gulbrandsen har denne påsken, er å bruke appelsinen i en tilbehørssalat sammen med rosettkål, sjalottløk og appelsinfileter

GODT TILBEHØR: Rosettkål er den perfekte partneren til både appelsin og påskelammet.

– Rosettkål er en blanding av rødkål, grønnkål og rosenkål. Den kan spises rå, men jeg vil anbefale å varmebehandle den litt. For eksempel woke den. Den kan brukes på samme måte som man bruker rosenkål og er kjempegodt garnityr.

Saken fortsetter under bildet.

 

Rosettkålen, som vokser på stokker, er i sesong nå. Den gir en ypperlig mulighet til å bytte noe av tilbehøret til lammet, som rosenkål, uten å miste de tradisjonelle smakene.

Les også: Willy Østberg (71) skal gi ut bok

– Man får de i fine poser i butikken, og nå som vi går inn i påsketiden er den bare helt suveren til lammesteken.

Ut på tur

Appelsinen hører selvsagt med i sekken på tur også, så uansett om du skal på påskefjellet eller være hjemme i Oppegård, ikke glem appelsinen!

PS! Klar for noe fruktelig inspirerende? Vil du ha flere tips, eller er du nysgjerrig på fremgangsmåtene, kan du se oppskriftene trinn for trinn her.

Powered by Labrador CMS