GRØNLIÅSEN RUNDT

FEM ÅR MED LØPET: Kristin Granum Rosebø er utdannet helse- og treningsfysiolog, med bachelorgrad i fysisk aktivitet og helse. For 22 år siden startet hun å jobbe som personlig trener ved siden av studiene ved Norges Idrettshøyskole (NIH).
FEM ÅR MED LØPET: Kristin Granum Rosebø er utdannet helse- og treningsfysiolog, med bachelorgrad i fysisk aktivitet og helse. For 22 år siden startet hun å jobbe som personlig trener ved siden av studiene ved Norges Idrettshøyskole (NIH).

Er du klar for Grønliåsen rundt?

Førstkommende søndag smeller det for femte gang.

Publisert Sist oppdatert

– Det er gøy og krevende å arrangere et helprofesjonelt løp med tidtakning, sier Kristin Granum Rosebø (42) fra Tårnåsen.

Hun er initiativtaker og arrangementansvarlig for Grønliåsen rundt, og har brukt sommeren på dette løpet i fem år, eller egentlig seks år om vi tar med Stopp Støyen-løpet i 2016.

Påmeldingsfrist på lørdag

– Det er veldig mange som bruker dette terrenget til rekreasjon. Traséen ligger godt til rette. Formålet med dette løpet er å skape noe positivt for nærmiljøet. Jeg brenner for utendørstrening, så dette er i min ånd å bruke skogen til utetrening, sier 42-åringen.

Nå håper hun å se mange på Tårnåsen skole søndag 7. august. Start og mål blir som vanlig ved skolen.

– Påmeldingsfristen er satt til lørdag kveld eller så langt startnumrene rekker. Vi har ubegrenset antall av disse på barneløpet og for de som vil gå søndagsturen, men på de profesjonelle løpene har vi 40 startnumre for fem kilometer og 120 startnumre for ti kilometer, sier hun.

POPULÆRT ARRANGEMENT: Førstkommende søndag kan du bli med på Grønliåsen rundt.
POPULÆRT ARRANGEMENT: Førstkommende søndag kan du bli med på Grønliåsen rundt.

Noe for enhver smak

– Det blir noe for enhver smak og det er ingen nedre aldersgrense for å bli med på arrangementet. Av praktiske årsaker må hvert løp avvikles hver for seg, sier Granum Rosebø.

Hun er glad for at barneløpet endelig er tilbake etter to år med pandemien. I 2019 hadde det i underkant av 100 deltakere.

– Ellers kan folk velge mellom løyper på fem eller ti kilometer i flott terreng. Du kan også gå løypen som en søndagstur om du ikke vil ha tidtaking på fem eller ti kilometer, sier Granum Rosebø.

Hun sier løypene skal markeres med merkebånd lørdag kveld. Det er rundt 15 frivillige som bistår før, underveis og etter løpet. Det blir også enkelt salg av kaffe, saft og annen drikke, ifølge arrangøren.

Dette er programmet

Branntårnspretten er et barneløp for barn i barnehage- og barneskolealder. Løypen er på én kilometer og har oppstart klokken 10.30. Det koster 150 kroner å delta på dette løpet.

– Denne drøye kilometeren bærer oppover, men er en super opplevelse for de minste. Ved Branntårnet vanker diplom og premie til alle barna, sier Granum Rosebø.

Hun presiserer at foreldre må selv ta ansvar for barna ved Branntårnet.

– Vi har et mannskap på 12 frivillige, men skulle gjerne ha hatt minst 20, så ta gjerne kontakt med meg hvis du vil hjelpe til, oppfordrer hun.

Grønliåsen Opp og Ned, som har oppstart klokken 11:30, er en løype på fem kilometer som passer perfekt for mosjonisten som synes mila blir litt lang. Denne distansen passer også for de litt større barna fra elleve år og oppover. Løypen tar en u-sving noen hundre meter etter Branntårnet, og bærer så tilbake ned til skolen igjen. Det koster 300 kroner å delta på dette løpet.

Grønliåsen Rundt, som har oppstart klokken 12:30, er en løype på ti kilometer. Løypen blir lik som de siste årene. Det koster nå, den siste uken før løpet, 400 kroner å melde seg på.

– Dette et kupert og ganske utfordrende terrengløp. Etter kun en drøy kilometer, starter en real stigning på rundt en kilometer, før du på toppen av Grønliåsen får noen kuperte utfordringer på vei ned mot Prinsdal. Du vil også møte en god stigning etter cirka seks kilometer tilbake oppover Grønliåsen igjen, denne gangen på parallell sti litt østover. Løpet er primært på sti, men har noen passasjer på grus, forklarer Granum Rosebø.

Søndagsturen

– Du kan utfordre naboen, kollegaen eller kompisen til å bli med på løpet. Den som ikke vil løpe kan også melde seg på og gå søndagsturen i godt lag og heie på løperne i skogen, og samtidig støtte konseptet mitt, Treningute.no. Du vil bli tatt hånd av løpevaktene, sier Granum Rosebø.

Hun sier starttiden for å gå søndagsturen settes til mellom klokken 11.00 og 11.30. Det koster 100 kroner for å gå turen.

– For deg som vil løpe eller jogge uten tidtaking, er starttiden klokken 11.45. Husk at du må melde deg på og hente enkelt startnummer slik at vi har oversikt over alle som deltar. Husk å heie på de andre deltagerne når de kommer løpende! oppfordrer arrangementansvarlig.

Les også: – Nå har du ingen unnskyldning for å ikke trene hjemme

Powered by Labrador CMS