GIR TRENINGSTIPS TIL ALLE: Kristin Granum Rosebø har nylig gitt ut sin andre bok om trening. Den er mulig å få tak i hos landets bokhandlere.

– Nå har du ingen unnskyldning for å ikke trene hjemme

Kristin Granum Rosebø fra Tårnåsen er aktuell med en ny treningsbok. – Har du denne boken, har du alt du trenger for å kunne sette i gang med trening, sier forfatteren.

Publisert Sist oppdatert

– «Kristins treningstips» er min andre bok hittil. Denne boken er for alle som vil komme i gang med trening og for dem som vil holde trening ved like i en hektisk hverdag, sier Kristin Granum Rosebø (41).

Den nye boken ble gitt ut i 1.000 eksemplarer på hennes eget forlag i mars 2022, seks år etter at 41-åringen fra Tårnåsen debuterte som forfatter med boken «Tren ute» (2016).

– Jeg ville egentlig skrive den helt siden jeg var ferdig med den første boken, for at jeg ønsket å skrive en bok som virkelig kunne få folk i gang med aktivitet. Det måtte være en bok som ville fungere i virkeligheten. Dette har jeg lyktes med, synes jeg. Jeg bruker den også aktivt som en arbeidsmanual for å motivere kundene mine til å gjøre noe ekstra ved siden av treningene med meg, sier forfatteren.

Man kan rett og slett ikke vente på at en endring kan skje av seg selv. I noen tilfeller må man tvinge seg til å trene for å bryte mønsteret.

Kristin Granum Rosebø

Aktivitetsmedisin

Kristin Granum Rosebø er utdannet helse- og treningsfysiolog, med bachelorgrad i fysisk aktivitet og helse. For 22 år siden startet hun å jobbe som personlig trener ved siden av studiene ved Norges Idrettshøyskole (NIH).

Med aktivitetsmedisin som kompetansefelt fra NIH og etterutdanning i coaching og livslæring, startet hun sitt eget firma i 2013, og siden den gang har Kreativ Trening AS vært levebrødet hennes.

– Kreativ Trening er per i dag et selskap som gir helhetlig helse- og treningsrådgivning. Jeg jobber på en måte som ikke er mulig på et vanlig treningssenter. Treningsøktene med meg skreddersys, og de kan også inneholde mye dialog og samtale ved behov for dette, sier Tårnåsen-treneren.

Hun sier kundegrunnlaget hennes varierer fra sesong til sesong. Selv om pandemien nå er over, er det fortsatt 15 til 20 av kundene hennes som ukentlig har trening med Kristin på Zoom – enten i gruppe eller én til én.

Korte økter

– Nesten alle gir uttrykk for at de vil være mer aktive enn det de er i dag, men mange av oss sliter med å starte med trening, sier Granum Rosebø.

Til alle som ikke ennå har kommet i gang med trening anbefaler hun å senke terskelen til korte økter, på ti minutter om dagen.

– Det er viktig å etablere rutiner. Man bør ikke undervurdere effekten av korte økter. Det kan også være lettere å sette i gang med trening når man begynner med kortere økter. Man kan rett og slett ikke vente på at en endring kan skje av seg selv. I noen tilfeller må man tvinge seg til å trene for å bryte mønsteret, sier 41-åringen.

Over 50 treningsprogram

I «Kristins treningstips» får du tips og inspirasjon samt over 50 komplette treningsprogram tilpasset ulike nivåer.

Boken er bygget opp slik at det blir lett å bruke den til egentrening. I tillegg til de to hovedkategoriene, «Kom i gang» og «Hold deg sterk», finner du et slags miks-kapittel med flere ulike treningsvariasjoner som gir ulike utfordringer.

Boken inneholder også et solid alfabetisk oppslagsregister som beskriver alle øvelsene som benyttes i de ulike treningsprogrammene. For å gjøre det enda lettere for nybegynnere har forfatteren laget en videoløsning til kategoriene «Kom i gang» og «Hold deg sterk», som kan kjøpes som et tillegg til boken.

Lavterskel

Det er heller ikke mye utstyr du trenger å investere i for å sette i gang. Hele boken er basert på kun bruk av treningsstrikker. Dette er verken tilfeldig eller uten grunn.

– Da har man ingen unnskyldning for å ikke trene hjemme, sier forfatteren.

Etter hvert, når rutinene er på plass eller dersom man har lyst på noen variasjoner, kan man bruke vekter eller andre manualer.

KUN TRENINGSSTRIKKER: Hele boken er basert på kun bruk av treningsstrikker.

Boot- og crosscamp

I «Kristins treningstips» får du også mye inspirasjon til utetrening eller hvis du foretrekker bootcamp, som er en populær treningsform for tiden.

BOOTCAMP: Hvervenbukta er et populært sted for boocamp om sommeren.

– Bootcamp passer godt for deg som er glad i å trene sammen med flere andre. En vennegjeng eller familie kan også ha mye glede av bootcamp når de er sammen på ferie. Det finnes ulike typer bootcamper. På mine økter får du trent kondisjon og styrke, og økten skal være tøff, men tilpasset ulike nivåer og med fokus på treningsglede i fellesskapet, sier Granum Rosebø.

Hun arrangerer bootcamp ved Slåbråten barnehage i Oppegård, på grusbanen ved Hellerasten skole, ved Hvervenbukta og noen ganger i sin egen hage.

For dem som er inspirert av crossfit-trening, kjører hun crosscamp i studioet hjemme.

– Da har vi kun fokus på styrke, og trener inne i grupper på fem til seks deltakere, sier den erfarne treneren.

HJEMMESTUDIOET: For dem som er inspirert av crossfit-trening, kjører Kristin Granum Rosebø crosscamp i studioet hjemme.

Tredje bok

Om du tror at 41-åringen fra Tårnåsen nå er ferdig som forfatter etter å ha gitt ut to bøker, så tar du feil. En splitter ny bok er snart på vei ut.

Granum Rosebø avslører at arbeidet med den tredje boken nå er i sluttfasen. Den heter «Mer bevegelse! En inspirasjonsbok for fysisk aktiv læring» og gis ut av Fagbokforlaget i juni.

Denne gangen har Granum Rosebø fått med seg to andre medforfattere, lærer Martin Otto Dragseth ved Tårnåsen skole og tidligere medstudent på NIH, Hanne Solgården-Øverlier.

– Målgruppen for denne boken er elevene i grunnskolen. Her ønsket vi å inspirere lærerne til å rette fokus på mer aktiv undervisning for skoleelevene på 1. til 10. trinn. Barn og unge trenger mer bevegelse gjennom den stillesittende dagen enn det de får i dag, sier 41-åringen.

Grønliåsen Rundt

Til slutt vil vi avsløre at Grønliåsen Rundt, som Granum Rosebø tok initiativ til for fem år siden, blir arrangert av henne også i år.

Det populære løpet vil gå av stabelen 7. august, og arrangøren håper på å få til et barneløp i år. Dette er i tillegg til det vanlige løpet for de voksne.

– For å få til dette trenger vi mange frivillige, sier hun, og ber alle interesserte om å ta kontakt med henne.

Powered by Labrador CMS