FERDIG: Bygget står klart for innflytting, men foreløpig mangler det midlertidig brukstillatelse.

Ingen løsning i Kantorbekken

Uenighetene mellom utbygger og kommune i Kantorbekken Terrasse er foreløpig uløst. En kjøper omtaler situasjonen som et helvete.

Publisert Sist oppdatert

Saken om midlertidig brukstillatelse for 17 leilighetskjøpere i Kantorbekken Terrasse i Kolbotn sentrum ble ikke løst i løpet av mandag, da eierne skulle ha overtatt sine nye leiligheter.

Det eneste nye i saken er at det nå er avtalt en befaring førstkommende torsdag mellom utbygger Attivo, kommunedirektør Øyvind Henriksen, kommunalsjef Monika Lysebo og utvalgsleder i Areal, klima og byggesak, Anne Beth Skrede (Ap).

Der skal deltakerne få se «stridens kjerne» med egne øyne, med mål om en rask løsning.

– Et helvete

For nå haster det. Oppegård Avis har vært i kontakt med en leilighetskjøper i Kantorbekken Terrasse, som beskriver den siste uken som et helvete.

– Det har vært og er et helvete å ikke vite om man har et sted å bo. Jeg sliter med å både sove og spise, for det er så mye som står på spill for meg her, sier vedkommende.

Kjøperen forteller at møbler er planlagt levert denne uken, adresseendring i Folkeregisteret er gjennomført og montører av diverse teknisk utstyr allerede er booket.

Nå kan alt ende med nye utsettelser. Kjøperen omtaler det som en krise.

– Fortvilet situasjon

Utbyggerens representant i denne saken, Knut Amundsen, kan ikke annet enn å uttrykke sin frustrasjon.

– Jeg er lei for at det ikke ble noen overtakelse som planlagt og jeg synes det er en forferdelig fortvilet situasjon for de som skulle flytte inn. Vi var i den tro at vi hadde alle godkjennelser og kommuniserte derfor ut en innflyttingsdato til kjøperne, sier Amundsen til Oppegård Avis.

Det var bare et stort problem: Godkjennelsene var ikke i orden i henhold til de såkalte rekkefølgebeskrivelsene som medfølger i en slik byggeprosess. Utbyggeren har foreløpig ikke fått midlertidig brukstillatelse for gang- og sykkelveien eller kulverten under denne.

Fordi det står i den nevnte rekkefølgebeskrivelsen at gang- og sykkelveien må godkjennes først, er det heller ikke gitt midlertidig brukstillatelse for blokken.

PROBLEMET: Det er søknadsprosessen og regelverket knyttet til denne gang- og sykkelveien, samt kulverten under, som har skapt problemer for innflyttingen.

Var fastlåst

Når det kan skje er foreløpig uvisst. Da vi skrev om denne saken før helgen sa utbyggingskoordinator i Nordre Follo kommune, Wenche Aarvik følgende:

– En dispensasjon fra rekkefølgekrav er vanskelig å få, og i dette tilfellet har kommunen varslet utbygger om at dispensasjonen ikke kan påregnes innvilget.

Til syvende og sist er det 17 leilighetskjøpere som blir offer i denne saken. Amundsen håper den planlagte befaringen torsdag vil sørge for fremdrift.

– Jeg håper de ser at det vi har levert er en fornuftig og bra løsning, sier han.

Positive signaler

Nordre Follo kommune kan ikke love noe, men tirsdag ettermiddag forsikret Wenche Aarvik om at saken tas på største alvor.

– Byggesak behandler nå midlertid brukstillatelse for gang- og sykkelveien. Hvis alt er i orden med denne søknaden, vil det også gis midlertidig brukstillatelse for blokken, gitt at denne søknaden også er i orden, sier hun til Oppegård Avis.

Også Aarvik forstår alvorligheten i saken og hvem det går ut over.

– Gang og sykkelveien er i og for seg ferdig, og selv om vi er uenige om den nevnte kulverten, skal ikke det hindre midlertidig brukstillatelse for blokka. Byggesak jobber så fort de kan. De vet selvsagt hva det står om her og hvor fortvilet situasjonen er, forklarer hun.

Powered by Labrador CMS