SNERTEN FLERBRUKS-ELBIL: Mercedes-Benz B250 Electric Art er en bil som virkelig slår an, sier f.v. selger Kristoffer Lier Hansen, salgssjef Hans Martin Tonne og salgsassistent Salko Kadic.

Gaseller på hjul

Gaselleprisen er til stor inspirasjon i et skiftende marked, mener Kolbotn Bil AS.

Publisert

– Vi har jo stått på lenge og jobbet hardt, så vi ble veldig glad for å motta denne utmerkelsen, sier Rizwan Shaukat, daglig leder hos Kolbotn Bil AS.

Shaukat mener at familiær stå på-vilje og et ivrig, oppegående marked er noe av grunnen til at de gjør det så bra.

– Det er jo stor interesse for bil, det har det vært fra dag én siden vi startet opp. Kolbotn Bil Gruppen er jo også en familiebedrift, vi er tre brødre som driver selskapene, forteller han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Tre selskaper – én dør

FOR DEN LEKELYSTNE: En Porsche Panamera GTS til under millionen.

Kolbotn Bil Gruppen består av Kolbotn Bil AS, Kolbotn Bilsalg AS og Kolbotn Autosalg AS. Med dette har altså tre selskaper under samme tak innhentet Gaselleprisen, med hver av brødrene i de respektive førersetene.

Shaukat sier at Gaselleprisen er til stor inspirasjon videre, og at det er viktig å være våken for et marked i endring.

Les også: Slik gjør du bilen vinterklar

– Vi ser at etterspørselen etter elbiler øker. Dette har jo også sammenheng med at vi ligger såpass nær Oslo.

Nærheten til Oslo slår ut begge veier, illustrerer Shaukat:

– Bomavgiften går jo opp, og det kommer flere bomstasjoner, noe som preger etterspørselen, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

ULV I FÅREKLÆR: Mercedes-Benz C63s er en C-klasse familiebil med rå ytelser.

Lengre rekkevidde

– I 2018 og -19 vil det komme flere elbiler med mye lengre rekkevidde. Spennende nyheter med en rekkevidde på opp imot 600 km. Men behovene varierer. For folk som trenger å bruke bilen fra la oss si Oppegård til Oslo, så har du fortsatt rimelige alternativer som går 10–15 mil, sier salgsassistent Salko Kadic.

Les også: Disse Oppegård-bedriftene ble Gaseller i fjor

SPENNENDE NYHETER: – Det vil komme flere biler som utfordrer Tesla, sier Salko Kadic.

Kadic forteller at det fortsatt er Tesla som regjerer markedet på elbiler med lang rekkevidde. Men nye Nissan LEAF kommer til våren, til sommeren kommer også Audi e-tron. Og i løpet av 2019 en ny Mercedes SUV.

– Dette er biler som alle vil kunne utfordre Tesla på rekkevidde, røper Kadic.

Hydrogenbilene er også på tur inn i markedet. Det spås dessuten at disse på sikt vil bli de eneste som slipper gratis gjennom bomringene.

Les også: Disse 16 bedriftene ble Gaseller i Oppegård i fjor

Salko Kadic er forsiktig med entusiasmen. Enn så lenge:

– Per dags dato er det rett og slett for få biler. Problemet er at det er såpass dyrt å produsere, i hvert fall tankene som brukes i disse bilene.

– I Norge er det NEL som styrer hydrogenproduksjonen og som eier Uno-X Hydrogen, og ting kan tyde på litt problemer med å holde kostnadene nede i møtet med markedet, antyder han.

SNERTEN FLERBRUKS-ELBIL: Mercedes-Benz B250 Electric Art er en bil som virkelig slår an, sier f.v. selger Kristoffer Lier Hansen, salgssjef Hans Martin Tonne og salgsassistent Salko Kadic.

– Men om produksjonskostnadene går tilstrekkelig ned, vil nok også hydrogenbiler kunne bli en viktig aktør i markedet, avslutter Kadic.

 

Powered by Labrador CMS