LIGGER LIKE VED VASSBONN SKOLE: Trolldalen barnehage, avdeling Vassbonn, som holder til i Tømmerveien på Trollåsen, ligger sentralt i et boligområde like ved Vassbonn skole.

Én smittet og 23 satt i karantene

I kveld har det blitt påvist covid-19-smitte i Trolldalen barnehage på Vassbonn.

Publisert Sist oppdatert

Klokken 18.05 onsdag 26. august ble kommunens hjemmeside oppdatert med en pressemelding om et nytt smittetilfelle i Nordre Follo.

Denne gangen har smitten blitt påvist i Trolldalen barnehage, avdeling Vassbonn, som har 48 barn fordelt på tre avdelinger.

Barnehagen, som holder til i Tømmerveien på Trollåsen, ligger sentralt i et veletablert boligområde like ved Vassbonn skole.

– En person i Trolldalen barnehage, avdeling Vassbonn har fått påvist covid-19, sier områdeleder i kommunen, Anne Holsæter Nordbye.

Videre opplyser hun at til sammen har 23 personer tilknyttet den ovennevnte barnehagen blitt satt i karantene.

– De det gjelder er informert, legger hun til.

To smittetilfeller på onsdag

Onsdag 26. august ble oversikten over antall registrert smittede oppdatert på kommunens hjemmeside, med enda et smittetilfelle (totalt to smittetilfeller registrert onsdag 26. august).

– Det andre tilfellet er knyttet til et kjent tilfelle, ikke barnehage eller skole, og smittesporingen er gjennomført, sier kommunikasjonsrådgiver Gro Strømsheim i Nordre Follo.

125 smittetilfeller og tre dødsfall

Nordre Follo kommune har hittil rapportert om 125 smittetilfeller, som er en økning på 15 smittetilfeller i løpet av de siste fire ukene. Tre personer døde på Ahus (22. mars, 1. april og 10. april) siden utbruddet startet 11. mars.

Det kan være både overlapp og avvik mellom smittetilfellene som rapporteres av kommunen via kommunens hjemmeside. Dersom den smittede jobber i Nordre Follo kommune, men er bosatt i en annen kommune, vil smittetilfellet kunne omtales i forbindelse med en virksomhet, men allikevel ikke dukke opp på oversikten over registrerte smittetilfeller i kommunen.

129 smittede og tre dødsfall, ifølge VG

Ifølge VG har Nordre Follo tre dødsfall og 129 personer som er smittet med covid-19 hvorav to personer er nå innlagt på sykehus (red. anm.: den ene av disse har blitt innlagt i dag).

Registreringene til VG baserer seg på folkeregistrert adresse til smittede. I noen tilfeller kan den smittede oppholde seg, og få behandling, i en annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert.

Les også: Nytt smittetilfelle i Nordre Follo

Powered by Labrador CMS