AVFALLSHÅNDTERING

BLOMSTER VS. SØPPEL: Foran den overfylte søppeldunken har kommunen satt opp en stor blomsterurne med flotte blomster, men det er søppelet som sjenerer Berit Kaarbø og flere andre innbyggere vi har snakket med. Foto: Yana Stubberudlien

Reagerer på overfylte søppeldunker i sentrum

Kommunen tømmer eller sjekker de 45 søppeldunkene i Kolbotn sentrum hver dag, men allikevel opplever folk at dunkene renner over av søppel.

Publisert Sist oppdatert

Fuglene fryder seg når det tyter ut søppel fra søppeldunkene. Slik var det da Oppegård Avis var innom Kolbotnveien fredag formiddag forrige uke. Like ved Kullebunden gård traff vi Berit Kaarbø (68) som jaget vekk to kråker fra søppelet. De to fuglene jobbet iherdig med å plukke ut søppelet fra en plastpose som ikke fikk plass i søppeldunken.

– Søppeldunkene her ved Kullebunden gård og flere andre steder er ofte fulle. Det er tydelig at de burde tømmes oftere, sier Kaarbø.

68-åringen, som bor i en leilighet på Skåret, går ofte turer i sentrum. Hun reagerer på at søppeldunkene i sentrum flyter over av søppel.

Skylder på kommunesammenslåingen

Foran den overfylte søppeldunken har kommunen satt opp en stor blomsterurne med flotte blomster, men det er søppelet og manglende vedlikehold i sentrum som sjenerer Kaarbø og flere andre innbyggere vi har snakket med.

– Det har blitt så møkkete og ustelt rundt omkring i sentrum. Man ser også at mose og ugress får gode vekstvilkår på de offentlige stedene. Jeg har bodd på Kolbotn i mange år, men føler at det ikke er så koselig her lenger. Jeg har sett store forandringer gjennom de siste årene, og opplever at det har blitt mye verre siden vi har slått oss sammen med Ski. Det er tragisk at vi i gamle Oppegård skal lide som mye som følge av kommuneslåingen, sier Kaarbø.

MOSE OG UGRESS: Mose og ugress får gode vekstvilkår langs Kolbotnveien.

Tømmer hver dag

Det er virksomheten Park og idrett i Nordre Follo som har ansvar for å tømme søppeldunkene i kommunen.

– Vi kjører vekk cirka 450 kilo søppel fra gamle Oppegård kommune hver dag. Det står 45 søppeldunker i Kolbotn sentrum. Disse tømmes eller sjekkes hver dag, sier avdelingsleder Per Kristiansen, som Oppegård Avis traff like etter møtet med Berit Kaarbø.

Powered by Labrador CMS