JEPP, HAN BADER SENT I SEPTEMBER: Dette var langt fra den eneste badegjesten på Hvervenbukta i går, den 20. september 2016. Vannet er faktisk diggere enn du tror!

Mer sommer nå enn i sommer!

Folk bader på Hvervenbukta og andre lokale strender. Det er over 20 grader ute, og skikkelig sommerfølelse! Men er dette normalt så sent i september?

Publisert

September har hittil vært fire grader varmere enn hva det er vanlig, ifølge Meteorologisk Institutt på Blindern,  og det er bare 0,2 grader lavere enn normalt i juli!

Flere dager denne uken har vi observert badende gjester på Hvervenbukta og andre strender rundt oss. Det er ingen som hyler eller skriker på vei ut i vannet, og det er varmt og godt i solen!

Fantastisk høst 

Også meterologene er enige i at dette er en helt fabelaktig høst!

–  Det har vært en fantastisk fin høst, men nå ser det ut som om det er slutt, sier vakthavende meteorolog Cecilie Villanger ved StormGeo.

–  Det har vært mye varmere enn vanlig og temperaturene i september har ikke ligget så langt under det som er normale sommertemperaturer.

PS! Artikkelen fortsetter under bildet! Se video fra Hvervenbukta øverst i saken!

KASTER SEG UT I IDYLLEN: Det er diggere enn på en vanlig sommerdag på ettermiddagstid i Hvervenbukta nå!

Morgentåke

Om været de neste dagene forteller hun at det har ligget en høytrykksrygg over Norden, som nå er i ferd med å svekkes, og at det vil gi gradvis lavere temperatur over Østlandet.

Torsdag denne uken er det fare for morgentåke. Fredag kan bli ganske grå. Lørdag er det ventet opphold, og perioder med sol.

LITT AV EN PERLE: Hvervenbukta er en av Oslofjordens flotteste badeanlegg.

Temperaturen søndag kan gå noe opp, og mandag blir ganske ok, men tirsdag blir det lavtrykk og regn, og det fortsetter noen dager.

Varmt og godt 

Det meldes om rekordvarme flere steder i landet. Sist fredag ble det målt 27,2 grader i Bergen, melder TV2. Det var en grad mer enn den gamle noteringen fra 2006.

Men det var ikke det varmeste stedet i Norge den dagen. På Kongsberg var det 27,4 grader. Stavanger meldte om samme temperatur som Bergen.

Men varmt var det også i Nord-Marka sist torsdag. Det ble da målt 24,4 grader på Bjørnholt. Så sent på året skal en tilbake til 1947 for å finne tilsvarende temperatur.

Målinger av ute-temperaturer på Blindern startet opp før krigen . Første halvdel av september var varmere i 2002. Men det er også eneste gang siden 1937 .

PS! Sjekk værvarselet på oavis.no - alltid oppdatert!

Powered by Labrador CMS