LOVER: Her lover politikerne på tro å ære at de ikke skal røre Bålerud-forliket igjen 4. september 2023.

La stridsøksa ligge i fred, Høyre!

I kveld kan Bålerud-forliket brytes. Nå går Marthe Arnesen hardt ut for stoppe forslaget til kommunedirektøren i kveldens møte i utvalg for plan og byggesak. 

Publisert Sist oppdatert

NB: Dette er et leserinnlegg og gir uttrykk for skribentens meninger. 

På et valgkamparrangement på Svartskog den 4. september 2023, lovte samtlige tilstedeværende partier, at de uten forbehold ville respektere Bålerud-forliket fra 2015. Det innebærer å ikke gi nye tillatelser utover det som den gang ble vedtatt. 

I kveld ligger det en sak til behandling, som dersom den blir vedtatt, vil være et rent løftebrudd fra alle som stemmer for.

I forslaget som ligger til behandling er det foreslått å gi mangeårig Høyre-mann og Frp-er Sigurd Brynildsen rett til å bygge ut flere boliger, og det på bekostning av en annen tomteeier, i dette tilfellet Oslo kommune.

Meklingen kom etter en opprivende prosess der Bålerud-forliket ikke ble respektert, men forsøkt endret på. Det rakk heldigvis ikke Høyre og Frp i Oppegård å gjennomføre før det kommunestyret var på plass, og roen senket seg over den betente konflikten, i verste fall fram til i kveld.

Meklingsresultatet er bedre enn forslaget fra Brynildsen, men det er akkurat like mye et brudd med forliket fra 2019. Som folka rakk hånda i været for å si at de sto ved. 

Vi håper dagens posisjon bestående av Høyre, Frp, Pensjonistpartiet og Senterpartiet holder det de lovte, og går for alternativ 2, som er å skrinlegge planarbeidet med Svartskog».

Powered by Labrador CMS