LANG OG TRO TJENESTE

SETTES PRIS PÅ: Winnie Tagge (t.v.), Steinar Karlsrud og Inger Martinsen er de tre nominerte til Frivillighetsprisen, som deles ut i januar.
SETTES PRIS PÅ: Winnie Tagge (t.v.), Steinar Karlsrud og Inger Martinsen er de tre nominerte til Frivillighetsprisen, som deles ut i januar.

Dette er de nominerte til Frivillighetsprisen

En har engasjert seg idrett. En i sanintetsforening, og den tredje i speider og historielag. Her er de nominerte til Frivillighetsprisen.

Publisert

Etter nyttår er det igjen klart for Ordførerens heder i Kolben. Den kanskje mest prestisjetunge utmerkelsen er Frivillighetsprisen. Onsdag denne uken ble Frivillighetens dag markert med et eget arrangement på rådhuset. Her avslørte også ordfører Thomas Sjøvold de tre som har blitt nominert til prisen.

– Det er selvsagt veldig hyggelig å bli nominert til denne prisen, sier både Steinar Karlsrud (73) og Winnie Tagge (70).

Inger Martinsen (83) er den tredje nominerte til prisen.

– Å, ja det er stor stas, men samtidig er jeg opptatt av å trekke fram at det er mange personer som står bak. Jeg er ikke så glad i dette personfokuset, sier hun med et smil.

De tre nominerte har i en årrekke gjort seg bemerket, alle innenfor hvert sitt felt. Her er litt av bakgrunnen for de tre nominasjonene:

Winnie Tagge

Hun har vært trener for turngruppa i Kolbotn idrettslag i nær 40 år. Videre har hun vært dommer i EM, VM og OL innen rytmisk sportsgymnastikk, samt aktiv i Akershus Gymnastikk- og turnforbund og idrettsrådet. Tagge har også ledet seniortrim i KIL.

Inger Martinsen

Hun har lagt ned en stor innsats sammen med andre i Bålerud Sanitetsforening. Sanitetsforeningen samler inn penger til velferdstiltak knyttet til helsemessige forhold for utsatte grupper.
Martinsen er aktiv i drift av sportskafe hver søndag på vinterstid, 17. maifest på Solheim og loppemarkedet om høsten. Hun har vært og er innsamlingsleder på Svartskog for TV-aksjonen.

Steinar Karlsrud

Han har vært aktiv deltaker i speiderbevegelsen i mange år med mye dugnad for speiderhuset. Karlsrud er også småspeiderleder i Myrvoll Speidergruppe, og leder av Greverud Velforening. Videre har han i en lengre periode vært aktiv i Oppegård historielag, først som styremedlem. Siden 2016 har han vært leder. Karlsrud har også lagt ned et stort arbeid rundt dokumentering av historiske bilder. Bildene bruker han i foredrag. Siste fredag hver måned holder han lysbildeforedrag med samtaler i Demensforeningen.

Powered by Labrador CMS