Inneklima og vedlikehold av kommunale bygg

MODERATE SOPPFUNN PÅ SKOLEN: Østli skole er en barneskole med rundt 330 elever. Skolen ligger på Myrvoll i Oppegård.

Funn av muggsopp på barneskole

Denne gangen er det funnet muggsopp på Østli skole. Lekkasje fra taket er årsaken til dette, ifølge kommunen.

Publisert

Oppegård Avis har tidligere skrevet om muggsopp og inneklimaproblemer på flere barneskoler i kommunen. På Sofiemyr skole ble det tidligere i år påvist soppsporer i alle kontrollerte rom.

Nå melder kommunen om moderate funn av muggsopp som følge av lekkasje fra taket på Østli skole, som er en barneskole med 350 elever og 43 ansatte.

Les også: – Sett opp brakker

Les også: – Fuktskader må avdekkes og løses

Moderate funn av muggsopp

"Det er bestilt utbedring av lekkasjen og arbeidene er i gang. Vi forventer at arbeidet er ferdig i neste uke", skriver Oppegård kommune på sin hjemmeside.

Videre står det at kommunen har engasjert Mycoteam til en enkeltstående inspeksjon på skolen med tanke på påvisning og utbredelse av muggsopp som følge av vannlekkasjen.

Ifølge kommunen er det gjort moderate funn av muggsopp, men disse er begrenset til meget små områder slik at spredningen til inneluften etter all sannsynlighet er liten. Funnene er i direkte sammenheng med lekkasjen fra taket.

Les også: Bekymret for inneklima på barneskolen

Jobber foreløpig med tiltakene utendørs

Kommunen skriver videre at så snart takarbeidet utendørs er utført, vil kommunens eiendomsavdeling fjerne og utbedre materialer innendørs som er utsatt for vannlekkasjen, for å fjerne påvist muggsopp og hindre vekstmulighet for ny muggsopp.

"De planlagte tiltakene er også i henhold til anbefalte tiltak fra Mycoteam som er vår ekstern fagkompetanse på muggsopp", skriver kommunen.

Les også: – Kravene er oppfylt

"Det er gjort moderate funn av muggsopp, men disse er begrenset til meget små områder slik at spredningen til inneluften etter all sannsynlighet er liten."

Oppegård kommune

Powered by Labrador CMS