KLAR FOR NYE UTFORDRINGER: Bent Åge Rustad ønsker å gå nye veier, og starte med egne eller andre prosjekter. Han har brasert og traktert gryter og kniver på Tårnhuset siden oppstarten.

Bent Åge forlater Tårnhuset

Pakker ned knivsettet og panner etter syv år og søker nye utfordringer.

Publisert

Bent Åge Rustad har bestemt seg for å forlate restauranten han var med på å starte for syv år siden, restauranten som har blitt et landemerke og et sted kjent for kvalitet også langt utenfor Oppegårds grenser.

– Avgjørelsen falt veldig nylig, men jeg har fundert litt på det en liten stund. sier den erfarne og populære kokken.

God magefølelse

Når han nå kaster seg ut på dypt vann, er likevel magefølelsen god.

MATKUNSTNER: Få, om noen, i Oppegård kan lage lekrere mat enn Bent Åge Rustad.

– Jeg er fornøyd med innsatsen jeg har lagt ned på Tårnhuset, samtidig som det selvfølgelig er vemodig å forlate skuten. Det gir meg en glede at de andre på Tårnhuset nå kan gi gass og videreutvikle stedet, mens jeg kan kaste meg på nye prosjekter. Hva det blir, får tiden vise, men det føles riktig og godt å ha falt på en avgjørelse. Fremtiden ser spennende ut, sier Rustad.

Les også: Fredagene er happy igjen på Tårnhuset!

Restauranten er kjent langt utenfor kommunen, både for sin kvalitetsmat, gode service og ikke minst satsningen på kortreist mat.

– Selv om det har vært ekstremt mye og hardt arbeid, har vi klart å bygge opp et kvalitetsprodukt. Det er krevende, men resultatet av å starte restaurant har blitt mye bedre og ble en suksess raskere enn jeg hadde trodd før vi startet. Jeg er stolt av hva vi har fått til, sier Rustad.

Åpen for nye utfordringer

Han forteller at kollegaene tok det med fatning at han har valgt å slutte. Hvor veien nå går videre, gjenstår å se. Rustad har mange tanker om hva han skal jobbe med fremover.

– Jeg skulle gjerne fortsatt å drive et sted selv lokalt, for jeg er like glad i faget mitt og i mat som jobb som jeg var da jeg startet i bransjen. Jeg har fått en del forespørsler allerede, og holder alle muligheter åpne, men jeg kommer til å bruke litt tid før jeg bestemmer meg.

PS! Les stort intervju med mesterkokken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 16.februar!

Powered by Labrador CMS