Se lokalprodusert kvalitetsdokumentar!

Taraldrud gjennom Peders kameralinse

Se Peder Blümleins dokumentar om politiets nye beredskapssenter på Taraldrud i sin helhet.

Publisert

Mye har blitt skrevet rundt politiets planlagte beredskapssenter på Taraldrud, og det er mye informasjon som skal kanaliseres.

Oppegård Avis-reporter Peder Blümlein tenkte det samme, og har laget en dokumentarfilm om Taraldrud-saken, som kanskje kan få deg til å kikke på saken med flere øyne. 

Meldte seg på kurs

Blümlein er et kjent fjes med både kamera, Mac og blokk i Oppegård Avis sin tjeneste, hvor han dekker saker av mange slag, men interessen for video er også stor, så derfor bestemte Blümlein seg for å søke mot dokumentarskaping. 

Da han så et kurs for dokumentar-skaping i Oslo, meldte han seg på, og da var det hele i gang. 

– Jeg syntes kurset ivrket ganske bra. Man kunne lære seg å lage en egen dokumentar med veiledning fra folk som har peilng på det. Så startet jeg å google litt på temaet og ikke minst hva jeg ønsket å lage dokumentar på, sier han. 

UNG DOKUMENTARSKAPER: Peder Blümlein har gjort et grundig stykke arbeide i sin dokumentar om Taraldrud.

Siden Blümlein bor på Ødegården, falt valget til slutt på utbyggingen av poltiiets nye beredskapssenter på Taraldrud (PNB)

Les også: Slik blir politiets nye beredskapssenter på Taraldrud

– jeg bor jo bare et steinkast unna, og det har vært mye prat om Taraldrud i nabolaget og i lokalavisen. Jeg ønsket først å lage en dokumentar hvor jeg skulle følge Stopp Støyen, men etter å ha gravd litt mer, fant jeg ut at det lå mye interessant bak også, blant annet saken rundt selve tomten hvor beredskapssenteret skal bygges, sier Blümlein. 

Åpne øyne

På eget initiativ og på egen fritid har han laget det ferdige resultatet, og han håper folk ser på dokumentaren og saken med åpne øyne. 

Les også: Beveg deg rundt på Taraldrud interaktivt

– Det er en avansert sak, men gjennom å jobbe med dokumentaren, har jeg kanskje sett helheten med saken på en helt annen måte, og jeg ønsket også å forklare saken slik jeg ser den for andre som vil se dokumentaren. Jeg er også opptatt av at folk som kanskje har en liten stemme i samfunnet, skal kunne høres. Taraldrud-saken handler ikke bare om støy, og det håper jeg dokumentaren kan bidra til, avslutter Blümlein.

Les deg opp!

Oppegård Avis har skrevet en lang rekke artikler om Taraldrud.

UNG DOKUMENTARSKAPER: Peder Blümlein har gjort et grundig stykke arbeide i sin dokumentar om Taraldrud.

Dersom du har lyst til å lese deg opp om saken, kan du klikke her. Der kan du bla deg rundt og grave i artikler i forbindelse med beredskapssenteret.

PS! Dermed er det bare å finne frem popcorn og benke seg ned! Trykk play i videovinduet øverst i saken!

Powered by Labrador CMS