Bevar Svartskog

FJERNET PÅ NYTT I DAG: Noen har vasket bort den symbolske Bevar Svartskog-taggen igjen, mens alt av annen graffiti er der fremdeles.

Fjernet Bevar Svartskog-taggen igjen

Noen har vasket bort den symbolske Bevar Svartskog-taggen igjen, mens alt annet av graffiti er der fremdeles.

Publisert

– Det skjedde en gang på dagtid i dag, men ingen så dem mens de jobbet med å vaske taggen bort, sier Bendik Romstad fra aksjonsgruppen Bevar Svartskog.

Sistnevnte, som har over 1450 medlemmer per i dag, ble startet på Facebook i begynnelsen av juni i år og har som formål å verne LNF-områder på Svartskog mot utbygging.

Les også: Kjemper for eventyrskogen

Drøye tre måneder siden forrige gang

Benik Romstad sier at hendelsen viser tydelig hvor viktig det er for noen å få bort Svartskogs eget kjennemerke, med et klart budskap om å bevare Svartskog.

– Det er helt utrolig! sier Romstad.

Det var for snart tre måneder siden at den 20 år gamle taggen ble fjernet fra betongmuren i Sandvabakken av driftsentreprenøren til Statens vegvesen (SVV), Vaktmesterkompaniet AS. Dagen etter kom en ny tag på plass. 

Les også: – Som erstatning for Oslo-tomtene

BLE FJERNET I JULI: Taggen "Bevar Svartskog" ble fjernet av SVVs driftsentreprenør Vaktmesterkompaniet AS torsdag 4. juli.
NY TAGG: Fredag 5. juli har det dukket opp en ny tagg på stedet. Nå er den vasket bort igjen,

Les også: Fjernet Svartskogs mest kjente tagg

Fjernet kun den ene taggen

– Det blir spennende å se om taggingen kommer opp igjen.

Bendik Romstad, bor på Svartskog

Åsmund Møller Johansen i SVV forklarte etter den forrige hendelsen i juli at Vaktmesterkompaniet hadde fjernet taggen rutinemessig i henhold til krav i kontrakten med SVV. Den aktuelle taggen skulle fjernes sammen med alt annet av tagging langs veier og i underganger i kontraktsområdet.

– Vi skulle tro at de i hvert fall denne gangen tok bort alt annet av graffiti rundt, men også denne gangen står alt annet igjen. Særlig når fjerningen fikk så mye oppmerksomhet sist, så skulle man tro de tenkte seg litt mer om denne gangen. Men vi får se. Det blir spennende å se om taggingen kommer opp igjen, for selv om det det nye kommunestyret går inn for vern, har dette vært en over 20 års kamp som sikkert kommer til å vare i 20 år til, sier Romstad.

Oppegård Avis har foreløpig ikke lyktes med å innhente kommentar fra SVV. Vi oppdaterer saken fortløpende.

Les også: Eventyrlig folkefest for Bevar Svartskog

Powered by Labrador CMS