UKENS BOKTIPS: Hva er det greit og godt å prate om? Det finner du ut av i denne boken.

– Anbefales for deg som liker å humre i skjegget

Ukens anbefaling fra biblioteket er av det muntre slaget.

Publisert

Hver uke - med noen ørsmå unntak - anbefaler bibliotekets bibliotekarer gode bøker som de synes fortjener et større publikum. Nederst i saken får du noen av de forrige tipsene, og her er ukens anbefaling, ført i pennen av Kristin (bildet under):

PRIMUS MOTOR: Bibliotekar Kristin Myklebust er initiativtaker til denne faste spalten, og sørger for at leseglade OAvis-lesere får gode tips om interessante bøker.

Diskursteori for fulle folk 

Atle Berge 

Samlaget, 2022 

Anbefalt av Kristin 

Bli med inn i Arne og Huldas (!) rørende og rørete prosjekt for å bryte ut av den trange, brysomme og konkurransepregede normaldiskursen. Arne jobber som jordfar og Hulda som bibliotekar. De har nylig flyttet til en enebolig i Hokksund. Der blir de utsatt for både hagediskursen og den liberalistiske markedsdiskursen. Det finnes også en diskurs for tull og tøys. Den tillater ikke å spøke om nyfødtes utseende, erfarer Arne på fødestua. Alle de uskrevne og samtidig strengt førende normene gjør at ekteparet setter seg fore å etablere en ny og bedre diskurs, og de får drahjelp fra både - ja – barn og fulle folk. 

Med et språk som er både snusfornuftig og satirisk kan boka minne om Arnfinn Kolerud eller Maren Uthaug. 

Anbefales for deg som liker å humre i skjegget. 

Powered by Labrador CMS