BOKTIPSERE: Hver uke tipser dyktige bibliotekarer ved Nordre Follo bibliotek om leseverdige bøker.

– Fascinerende, spennende og hjertevarm

Ny uke og ny helg er lik ny anbefaling fra biblioteket.

Publisert

Et av ukens høyedepunkter, i hvert fall sett med lokalavisøyne, er når ukens anbefaling fra biblioteket kommer. Spalten ruller og går hver eneste uke, og tar som mål av seg å anbefale en bok som kanskje kan ha gått under radaren for den gjengse bokleser. 

PS: Nederst i denne saken har vi lagt ved et par tidligere tips, til glede for nye lesere.

Glendy Vanderah: Der skogen møter stjernene

Anbefalt av Dagfinn

Jo er ornitolog og er opptatt med feltarbeid et sted i Illinois, USA. Da hun en ettermiddag kommer tilbake til huset hun leier, finner hun en jentunge i 8-9-årsalderen på tunet. Jo ber henne om å dra hjem, men jenta forteller at hun har kommet hit fra en annen planet og har overtatt kroppen til ei død jente. Hun skal ikke dra hjem igjen før hun har opplevd fem mirakler. Jo tror rimeligvis ikke på dette og ringer politiet. Da de dukker opp, forsvinner jenta.

OMSLAGET: Slik ser ukens anbefaling ut.

Det viser seg at hun har stukket bort på nabogården der de har kattunger. Dermed blir ungkaren Gabe som eier nabogården, også trukket inn i saken. Gabe og Jo prøver å finne ut hvor jentungen egentlig kommer fra – samtidig har de også sine egne indre demoner å stri med.

Dette er en fascinerende, spennende og hjertevarm roman. Den anbefales for alle som liker å lese en god historie.

Bøker som kan ligne på denne: Brooke Davies: Millie Birds bok om døde ting av Brooke Davis og O bli hos meg av Lene Ask.

NB: Som lovet, her kommer noen flere tips:

Powered by Labrador CMS