BOKTIPS: Denne er ukens anbefaling fra bibliotekar-Hilde.

Italiensk klassiker på bok-menyen

Ukens anbefaling fra biblioteket er denne godbiten.

Publisert

Hver uke slipper vi til de dyktige bibliotekarene som får lov til anbefale en bok til våre lesere. Målet er ikke å tipse om storselgerne, men gjerne om perler som kan ha gått litt under radaren. Her er ukens anbefaling fra Hilde (på bildet under).

Hvis en reisende en vinternatt

Italo Calvino

Aschehoug, 1985

Anbefalt av Hilde

Alle burde lese en klassisk roman minst én gang i året. Italo Calvino har skrevet en roman med stor betydning, og han gjør noe ganske unikt. Han inviterer deg inn i en du-fortelling. Leseren av denne romanen blir slengt rundt inne i mange forskjellige historier. Du (ja, du!) får en følelse av at ting ikke henger sammen og at romanen prøver å beskrive hvordan boka du leser ikke egentlig eksisterer. For det gjør den jo ikke. Eller? Du får gleden av å lese begynnelsen på ti romaner, du kan reflektere rundt lesingens vesen og humre over merkelige påfunn. Ja, ikke dine egne da, men forfatterens. 

Les også noe av Jorge Luis Borges, «Seks personer søker en forfatter» av Luigi Pirandello eller gå tilbake til begynnelsen av denne genren og les «Herr Tristram Shandys liv og meninger» av Laurence Sterne. 

Og her er tre andre anbefalinger:

Powered by Labrador CMS