Tesla Model 3 er Oppegårds mest populære bilkjøp i sommer.

Hel-elektrisk sommer i bilsalget i Oppegård

Alle de åtte mest solgte bilene i sommer er hel-elektriske.

Publisert Sist oppdatert

Elbilene har inntatt Oppegård for fullt.

I sommer – det vil si fra 1. juni og frem til og med 22. august – er alle de åtte mest registrerte bilene i Oppegård elbiler. Det viser statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

På topp finner vi Tesla Model 3 med 30 biler, som leder foran Skoda Enyaq (26 biler) og Ford Mustang Mach-E (23 biler).

Deretter følger Volkswagen ID.4 og Audi E-tron. Sistnevnte var faktisk Norges mest registrerte bil i 2020 – men har åpenbart ikke helt mistet nyhetenes interesse nå som vi er over halvveis i 2021, selv om nykommeren Audi Q4 så smått begynner å gjøre seg gjeldende på statistikken.

RAV4 selger bra

Vi må helt ned til 9.-plass for å finne første ikke-elektriske bil. Det er Toyota RAV4, som attpåtil kun er solgt som ladbar hybrid i sommer.

Skoda Enyaq har gitt Autoria Kolbotn og andre Skoda-forhandlerne mye å gjøre den siste tiden.

På 12.-plass ligger Mazda CX-5. Den er ikke tilgjengelig som hybrid – ladbar eller ei – og er dermed sommerens mest populære rene fossilbil.

Ser vi på drivstoff-statistikken isolert er 82 prosent av nybilsalget i Oppegård elektrisk, og nesten 9 prosent ladbare hybrider. Biler med ledning utgjør med andre ord 90 prosent av nybilsalget i Oppegård for tiden.

SUV-glade innbyggere

Ser vi litt nærmere på hva slags karosseriform Oppegård-kundene foretrekker er det liten tvil: Det er SUV som gjelder.

Tesla Model 3, som topper sommer-lista, er riktignok en sedan, men deretter kommer SUV-modellene i tur og orden helt til kombi-kupeen Volkswagen ID.3 nede på 10. plass.

Ford Mustang Mach-E har sørget for en ny boost for det gamle stor-merket Ford.

Dette harmoniserer bra med resten av landet: I juli var nemlig samtlige biler på topp ti i registreringsstatistikken SUV-modeller!

Mange bilbytter

En annen morsom statistikk er eierskifter. Hvor mange biler skiftet eier i Oppegård i løpet av sommeren?

Tallet er 486. Det vil si: 486 biler har fått ny eier i Oppegård i løpet av sommeren. Det er noe færre enn hva tilfellet var i fjor sommer, men som vi vet: Fjoråret var tidenes bruktbil-år i Norge, da alle skulle på Norges-ferie – og det helst i bil.

Her er det litt større varians i drivlinje, og den mest populære bruktbilen i Oppegård er Volkswagen Golf. I fjor var det Nissan Leaf.

Powered by Labrador CMS