FAMILIEPROSJEKT: Boken 'På tur i Europa' er skrevet av familien Barlie Gundersen. Det er fort gjort å humre litt av de mange situasjonene som oppstår. Fra v. Ayna Barlie Gundersen, Ove Gundersen, Ine Barlie og Maik-Aage Barlie Gundersen
FAMILIEPROSJEKT: Boken "På tur i Europa" er skrevet av familien Barlie Gundersen. Det er fort gjort å humre litt av de mange situasjonene som oppstår. Fra v. Ayna Barlie Gundersen, Ove Gundersen, Ine Barlie og Maik-Aage Barlie Gundersen

Fra bryting til bok

Brytelegendene Ove Gundersen og kona Ine Barlie har sammen med deres to barn skrevet bok fra deres opplevelser i bil gjennom Europa. Resultatet er de små morsomme historiene du selv kan kjenne deg igjen i.

Publisert Sist oppdatert

Boken "På tur i Europa" er skrevet som et familieprosjekt, og handler om hva man opplever, og det som blir sagt på slike turer.

For de som ikke skulle kjenne igjen navnene har ekteparet som bor på Kolbotn hatt stor innflytelse på norsk brytehistore.

Ove Gundersen er blant annet tidligere bryter, og var også trener for det første norske brytelandslaget. Han var daglig leder for Norges bryteforbund, og rapporterer nå fra alle nasjonale og internasjonale brytermesterskap på nettsiden sin. Det du ikke vet om norsk brytehistore, det vet Ove Gundersen.

Kona Ine Barlie har vært aktiv inne bryting siden hun var 15 år, og har vært trener i en årrekke. Hun er flere ganger verdensmester, og kommer fra den berømte Barlie-familien i bryting. Hun er en av de som har gjort seg godt kjent innen internasjonal bryting, og ble i 2016 tatt opp i det internasjonale bryteforbundets «Hall of Fame» for sin innsats som foregangskvinne, og for resultatene hun oppnådde. Hun har også vært med i tv-serien "Mesternes mester".

Nå har de to altså skrevet en bok sammen med sine to barn, med et ønske om å dele morsomme historier med andre.

Mye å kjenne seg igjen i

– Ingen vil innrømme at det er deg selv det er noe galt med, det er alltid de andre. Det er mye man kan kjenne seg igjen i når man leser denne boken, sier Ove Gundersen.

Boka kom i gang når familien kjørte nedover Europa i bil til en leilighet de hadde kjøpt i Italia. Underveis oppstod det mange morsomme situasjoner.

– Noen ganger på en slik tur blir du sliten og latteren og kommentarene sitter løst. Vi hadde mye moro rundt det, og datteren vår noterte mye av dette ned, forteller Gundersen.

Familieprosjekt

Det er i hovedsak Ove og datteren Ayna Barlie Gundersen som har skrevet boka. Ettersom Barlie kjørte bilen, ble det mange ganger hun måtte be datteren skrive ned ting hun kom på underveis. Flere av opplevelsene deres har de alle sammen sørget for at nå er å finne i en liten bok slik at alle kan lese.

– Sønnen vår ( Maik-Åge Barlie Gundersen) har tegnet tegningene i boken, forteller Gundersen.

Nå har barna flyttet ut, men sønnen er faktisk et år tilbake mens han forbereder seg til skole i Danmark.

Ove har skrevet en del tidligere, men da stort sett om bryting, samt en biografi om sin kone.

– Denne boken er noe helt annet enn brytingen. Vi hadde veldig mye moro med det, og ville dele det med andre, sier han.

Dersom du fikk lyst på et eksemplar, får du tak i denne ved å kontakt ove@mattekanten.no.

Powered by Labrador CMS