NY BLOMSTERBUTIKK PÅ KOLBOTN

UTVIDER MED BLOMSTERBUTIKK: Feridun Ugur håper mange vil besøke den nye blomsterbutikken som skal åpne i Kolbotnveien 7. Foto: Yana Stubberudlien

– Lover kvalitet til lave priser

Nor Frukt utvider med Kolbotn Blomster Outlet, som åpner i Sentrumsbygget om en drøy måned.

Publisert

Lørdag 10. oktober feirer den populære søndagsåpne frukt- og grøntbutikken Nor Frukt 17 år siden etableringen i Sentrumsbygget på Kolbotn.

Fetterne Feridun Ugur (37) og Cihad Ugur (34), som driver Nor Frukt AS, skal nå utvide med en blomsterbutikk i det samme næringsbygget, kun noen få meter unna.

– Forhåpentligvis kan vi åpne butikken i midten av oktober, sier Feridun Ugur.

FRA BUNADER TIL BLOMSTER: Blomsterbutikken skal holde til i Kolbotnveien 7, i de tidligere lokalene til Husflid Larsen. Foto: Yana Stubberudlien

37-åringen fra Oslo, som har jobbet i Nor Frukt siden oppstarten i 2003, sier at den nye butikken skal hete Kolbotn Blomster Outlet. Den skal etableres i de tidligere lokalene til bunadsbutikken Larsen Husflid AS, som var en leietaker i Sentrumsbygget i tre år.

– Blomster-outleten skal fungere som en vanlig blomsterbutikk og ha et stort utvalg av blomster, både avskårne og i potter, til både inne- og utebruk, samt løker, frø og diverse spiselige gaveartikler. Utvalget av planter vil variere fra sesong til sesong, men det skal alltid være et prinsipp om å levere kvalitet til lavere priser enn i de vanlige blomsterbutikkene, sier Ugur.

– Lag egne buketter

Kolbotn Blomster Outlet skal ha 140 kvadratmeter å boltre seg på (red. anm.: frukt- og grøntbutikken har et areal på cirka 300 kvadratmeter), men det blir ikke en helt vanlig blomsterbutikk. Her kan du være kreativ og lage dine egne buketter etter egen smak.

POPULÆRT MED BLOMSTER: Nor Frukt har drevet med salg av blomster i mange år. Nå skal de utvide med en egen blomsterbutikk. Foto: Yana Stubberudlien

– Når en blomsterdekoratør lager en bukett i en blomsterbutikk for deg, må du betale for denne jobben. Hos oss kan du alltid få hjelp med å lage en bukett, men du kan også gjøre denne jobben selv om du vil, sier Feridun Ugur.

Han sier at i mange år har de drevet med salg av blomster i frukt- og grøntbutikken og drømt om å realisere dette konseptet hvor kundene selv kan plukke og pakke inn blomstene de synes passer sammen og lage buketter etter egen smak.

– Dette tilbudet har vært etterspurt hos oss. Vi ønsker å lytte til kundene våre. Dessverre har vi ikke hatt nok plass til dette inne i frukt- og grøntbutikken, men nå har vi kommet et steg videre og jobber med å få realisert dette konseptet i blomster-outleten, sier 37-åringen.

STORT UTVALG: Utvalget av blomster vil variere fra sesong til sesong. Foto: Yana Stubberudlien

Ønsker å fortsette videre

Oppegård Avis har tidligere skrevet at grunneierne av Sentrumsbygget har planer om å rive forretnings- og kontorbygget, som ble oppført i 1968, og erstatte det med et nytt signalbygg.

Utbyggere varslet oppstart av detaljregulering med navn «Sentrumsgården» i 2018, men det har ikke skjedd noe siden den gang. Feltet skal bli regulert til boliger, forretning, kontor og tjenesteyting og torgarealer.

– Sentrumsbygget skal rives om fire til fem år, har vi blitt fortalt, men vi er i god dialog med grunneierne og skal søke om å leie lokaler i det nye bygget slik at tilbudet blir permanent, sier Ugur.

Gleder seg til åpningen

Mester Grønn Kolbotn, som har vært på Kolbotn torg siden kjøpesenteret ble åpnet i 2008, blir den nærmeste konkurrenten.

KONKURRENT: Mester Grønn Kolbotn, som har vært på Kolbotn torg siden kjøpesenteret ble åpnet i 2008, blir den nærmeste konkurrenten. Foto: Yana Stubberudlien

Oppegård Avis har vært innom butikken, men vi har dessverre ikke lyktes med å få en kommentar fra daglig leder.

– Det er sunt med konkurranse, også innen denne bransjen. Jeg handler mye hos Nor Frukt. Det er alltid bra tilbud her, sier Marit Husrem (69) fra Kolbotn.

FAST KUNDE: – Jeg handler mye her på våren for å fylle blomsterkassene hjemme med blomster, men jeg er også ofte innom for å kjøpe blomster til helgen, sier Marit Husrem (69) fra Kolbotn. Foto: Yana Stubberudlien

Oppegård Avis har snakket med henne og flere andre kunder hos Nor Frukt, og alle sammen kommer med bare hyggelige tilbakemeldinger.

FORNØYD KUNDE: – For en strålende nyhet, utbryter Elisabeth Sjøberg Dehle (70) fra Kolbotn. Foto: Yana Stubberudlien

– For en strålende nyhet, utbrøt Elisabeth Sjøberg Dehle (70) fra Kolbotn da hun fikk vite at butikken skal utvide med en blomster-outlet.

– Jeg handler mye her, både frukt og grønt, men også blomster. Det er flotte priser, og utvalget og service er helt fantastiske. Jeg bare elsker denne butikken, legger hun til.

Les også: – Sier aldri nei til lokale produsenter

Powered by Labrador CMS