Kolbotn vs. Ski

VIL TA VARE PÅ TRADISJON I SKI: Beplanting av blomsterbedene foran rådhuset i Ski med flere tusen stemorsblomster har vært en tradisjon i Ski kommune i mange år, og er noe lokalpolitikerne i Nordre Follo ønsker å fortsette med videre.

Skylder på pandemien

– Det vil komme blomster til Kolbotn også, men jeg tror de fleste har forståelse for at pandemien har gitt kommunen ganske store ressursmessige utfordringer, sier utvalgsleder Camilla Hille (V).

Publisert

1. januar 2020 ble Oppegård og Ski slått sammen til Nordre Follo. I forbindelse med kommunesammennslåingen har det blitt vedtatt at Ski skal være et kommunesenter i Nordre Follo, men at Kolbotn og Ski skal utvikles som tvillingbyer og attraktive sentre.

Bare fem måneder senere kan vi se at rådhusparken ved Nordre Follo rådhus i Ski ser strøkent ut og bugner av blomster etter at kommunen nylig har beplantet den med 6.000 stemorsblomster, mens rådhusparken i tvillingbyen Kolbotn er tom for blomster og full av søppel.

Det ligger til grunn for kommunesammenslåing at Kolbotn og Ski skal utvikle seg som tvillingbyer. Manglende blomster og søppel har ingenting med forskjellsbehandling å gjøre, sier utvalgsleder for oppvekst, idrett og kultur i Nordre Follo kommune, Camilla Hille (V).

– Kolbotn har ikke rådhuset, og det er ikke veldig rart at Nordre Follo rådhus i Ski beplantes med blomster, før man planter blomster foran et bygg som man i utgangspunktet har forsøkt å selge.

Hun sier at hun ikke kjenner detaljene til hvordan, når og hvor det skal lukes og plantes i kommunen.

Men jeg kan med sikkerhet si at dette ikke har noe med at den ene byen er prioritert fremfor den andre å gjøre. Kolbotn har ikke rådhuset, og det er ikke veldig rart at Nordre Follo rådhus i Ski beplantes med blomster, før man planter blomster foran et bygg som man i utgangspunktet har forsøkt å selge, sier Hille.

Les også: Skeiv satsing på tvillingbyer?

Fin tradisjon med 6.000 stemorsblomster i Ski

Utvalgslederen sier årets beplanting av området foran rådhuset i Ski med 6.000 stemorsblomster er en fin tradisjon.

Foran rådhuset i Ski har det blitt plantet stemorsblomster i mange år. Senere i sesongen kan alle innbyggere som vil ha, ta med seg blomster hjem fra bedet før det blir plantet sommerblomster. Det er en fin tradisjon, syns jeg, sier Hille.

Samtidig påpeker utvalgslederen at kommunen har store økonomiske utfordringer som følge av covid-19-utbruddet.

Det vil komme blomster til Kolbotn også, men jeg tror de fleste har forståelse for at pandemien har gitt kommunen ganske store ressursmessige utfordringer, legger hun til.

Les også: Har ikke flere stemorsblomster igjen

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS