Kolbotn vs. Ski

– VIKTIG MED JEVN FORDELING: – Artikkelen 'Skeiv satsing på tvillingbyer?' viser hvor viktig det er at lokalpolitikerne har dette i bakhodet, så ikke den ene tvilling-'byen' blir glemt foran den andre, sier varaordfører Hans Martin Enger (MDG).
– VIKTIG MED JEVN FORDELING: – Artikkelen "Skeiv satsing på tvillingbyer?" viser hvor viktig det er at lokalpolitikerne har dette i bakhodet, så ikke den ene tvilling-"byen" blir glemt foran den andre, sier varaordfører Hans Martin Enger (MDG).

– Det er kjipt

Varaordfører Hans Martin Enger (MDG) innrømmer at kontrasten mellom de to rådhusparkene i Ski og Kolbotn er stor akkurat nå. – Det får kommunen ta som en utfordring til å jevne ut inntrykket så raskt ressursene og nattetemperaturen tillater det, sier han.

– De to rådhusbygningene med tilhørende parkområder er sentrale for gode sentrumsmiljø i Ski og Kolbotn. Jeg ble som de fleste andre våryr av å se stemorsblomstene komme på plass foran rådhuset i Ski, og jeg gleder meg til det blir vår og fint i rådhusparken utenfor det gamle rådhuset på Kolbotn også, sier varaordfører Hans Martin Enger (MDG), som bor på Sofiemyr.

Han sier at selvsagt blir han litt lei seg når han ser søppel og ustelte parkområder sånn som på Kolbotn akkurat nå.

– Det er kjipt, men som søppelplukker og hageeier er jeg vant til at du må gjennom et stykke ryddearbeid om våren for å få det som man vil. Det gjelder kommunen også, og det holder den på med, sier Enger.

 

RÅDHUSPARKENE, KOLBOTN VS. SKI: Det øverste bildet viser parkeringsplassen i rådshusparken ved Oppegård rådhus på Kolbotn. Det nederste bildet viser parkområdet foran Nordre Follo rådhus i Ski hvor kommunen har plantet 6.000 stemorsblomster.
RÅDHUSPARKENE, KOLBOTN VS. SKI: Det øverste bildet viser parkeringsplassen i rådshusparken ved Oppegård rådhus på Kolbotn. Det nederste bildet viser parkområdet foran Nordre Follo rådhus i Ski hvor kommunen har plantet 6.000 stemorsblomster.

Les også: Har ikke flere stemorsblomster igjen

– Må jevne ut inntrykket

Siden stemorsblomstene som brukes i Ski er mest værharde, er det lurt å begynne der, og det ble en stor kontrast til rådhusparken på Kolbotn akkurat nå. Det får kommunen ta som en utfordring til å jevne ut inntrykket så raskt ressursene og nattetemperaturen tillater det, sier Enger.

MDG-politikeren fra Sofiemyr understreker samtidig at det ikke er grunnlag for å si at dette er et forsøk på å bevisst prioritere Ski foran Kolbotn.

Samtidig påpeker han at artikkelen "Skeiv satsing på tvillingbyer?" viser hvor viktig det er at lokalpolitikerne har dette i bakhodet, så ikke den ene tvilling-"byen" blir glemt foran den andre.

– Når det gjelder søppel på bakken generelt, vil jeg benytte anledningen til å oppmuntre oss alle til, for det første, å alltid bruke søppelbøtta, og, for det andre, bruke ettermiddagsturene til søppelplukking. Det er fin aktivitet til glede for alle, avslutter varaordføreren.

Les også: Legger ansvar på innbyggerne

Powered by Labrador CMS