Leserne tar ordet

FRA SKOG TIL BOLIGER: Den kommunale eiendommen i Lokes vei 5 på Sofiemyr skal detaljreguleres til boligformål før videre salgsprosess.

– Ikke selg unna de grønne lungene

"Kjære ordfører, hvorfor haster det så veldig å bygge ned de grønne lungene og selge unna verdier i Kolbotn sentrum?" skriver Kristine von Hanno i sitt leserinnlegg.

Publisert

Kjære ordfører,

Som innbygger og mor i Oppegård kommune har jeg et spørsmål som vedrører meg og mine; hvorfor haster det så veldig å bygge ned de grønne lungene og selge unna verdier i Kolbotn sentrum? Disse områdene vil utvilsomt gi meg og mine barn en stor merverdi i fremtiden dersom de beholdes. Hva er motivasjonen? Er det lettjente penger før kommunesammenslåingen, ettermæle eller håp om gjenvalg fra trofaste kjernevelgere? 

UKENS LESERINNLEGG: Signert av Kristine von Hanno, bosatt i Fjellveien.

Føler meg ført bak lyset

I forslaget til kommuneplan for Nordre Follo, som har høringsfrist 31. januar, fremgår det mange fine satsningsområder, mål og visjoner. Likevel føler jeg meg ført bak lyset, fordi raseringen skal skje før disse velformulerte målene skal iverksettes.

Jeg ønsker derfor å gi beslutningstakerne i Oppegård kommune innspill på tiltak dere planlegger før kommuneplanens periode starter for Nordre Follo.

Les også: Fra grønt til hus

Klimaavtrykket må reduseres

Denne raseringen og trangen til å selge unna verdifulle arealer i Kolbotn sentrum vil påvirke fremtidens grønne kvaliteter, oppvekstkår og mulighet til aktivitet for alle generasjoner for all fremtid.

Jeg ber dere politikerne innstendig om å tenke mer langsiktig, slik at alle generasjoner i fremtidens Nordre Follo kan ha stor glede av sitt nærmiljø.

Om ettermæle er motivet, så våg heller å være en foregangskommune innen sirkulær økonomi. Klimaavtrykket må reduseres, og alle må bidra.

Les også: Slik mister vi de grønne lungene

Stor verdi i hverdagen til folk flest

Kommunen kan tilrettelegge for mer gjenbruk og deling av tjenester. Ikke bygg ned de få og små grønne lungene som er igjen. De har stor verdi i hverdagen til folk flest.

Hvem er det som egentlig har etterspurt å fjerne generasjonsparken? Det skal uansett bygges en stor svømmehall på Langhus. Sats heller på en opparbeidet tursti rundt hele Kolbotnvannet.

Les også: Vil selge kommunale eiendommer for en halv milliard

Dette vil bidra til byvekst

Ikke selg rådhuset, gjør det heller om til et flerbrukshus med tilhørende bypark. Skap en god møteplass for alle generasjoner, gjør det enklere for oss innbyggere å redusere forbruket, aktivere og sosialisere oss.

Flytt OMA, BUA, Frivillighetssentralen og tilrettelegg for reparasjonsverksteder, Newtonrom, systuer og en kafé som serverer restemat i den gamle kantinen i rådhuset.

Lei ut den gamle kommunestyresalen til spesielle anledninger. Tilby rimelige lokaler til kurs og aktiviteter i tråd med FNs 17 bærekraftsmål. 

Alt dette vil bidra til byvekst med grønne kvaliteter, trygg oppvekst og flere aktive. I tillegg bidrar det til å endre holdninger hos innbyggerne, gode møteplasser på tvers av generasjoner, integrering og et redusert forbruk.  

Jeg heier på modige politikere som tør å satse mer på grønne og sosiale verdier fremfor penger og stemmer!

Powered by Labrador CMS