JUBEL PÅ KOLBOTN: Stig Reklev (fra høyre), Rune Ørndal, Erik Tenden Nyborg, Roger Edvardsen, Thomas Sørlie og Jon Syver Ternå kan konstatere at de fortsatt er markedsledere i det lokale eiendomsmarkedet. Nå må de trykke opp ny plakat og sette i stativet.
JUBEL PÅ KOLBOTN: Stig Reklev (fra høyre), Rune Ørndal, Erik Tenden Nyborg, Roger Edvardsen, Thomas Sørlie og Jon Syver Ternå kan konstatere at de fortsatt er markedsledere i det lokale eiendomsmarkedet. Nå må de trykke opp ny plakat og sette i stativet.

Hat-trick for Privatmegleren på Kolbotn

Privatmegleren Kvadrat solgte flest boliger i gamle Oppegård for tredje år på rad, men de utfordres tungt både av naboen og en ivrig nykommer.

Publisert Sist oppdatert

Tradisjonen tro ser Oppegård Avis på hvilke lokale eiendomsmeglere som har solgt flest brukte boliger i gamle Oppegård, i året som har gått.

Først en rask forklaring til tallene:

I vår ultralokale lokalavis er det kun gamle Oppegård som gjelder og våre tall inkluderer derfor kun salg foretatt av meglere som jobber på et lokale eiendomsmeglerkontror. Det er til glede for noen, og til irritasjon for andre. Vi mener det gir det beste lokale bildet og det er mest riktig for Oppegård Avis

Uansett hvordan man vrir og vender på salgstallene er det Privatmegleren Kvadrat på Kolbotn som har oppnådd de høyeste tallene. Dermed gjentar de prestasjonen fra både 2022 og 2021 og kan nok en gang kalle seg markedsleder.

Vår lokale salgsliste for 2023 ser slik ut, med 2022-tallene i parentes.

Lokale salgstall for 2023:

1. Privatmegleren Kvadrat: 82 salg (86 salg i 2022)

2. Nord Eiendomsmegling: 72 salg (15 salg i 2022)

3. Krogsveen Kolbotn: 70 salg (56 salg i 2022)

4. Attentus eiendomsmegling: 67 salg (84 salg i 2022)

5. Foss & co./ASK: 42 salg (54 salg i 2022)

6. DnB Eiendom: 38 salg (51 salg i 2022)

Vinner for tredje år på rad

Da Oppegård Avis foretok seiersintervjuet for 2022, uttalte Stig Reklev at han mente det ville bli tøft å gjenta topplasseringen i 2023. 

Selv om det er nettopp å gjenta suksessen han og de andre privatmeglerne har gjort, står han for sine ord.

– Jeg fikk rett, for det har vært tøft og holde posisjonen som markedsleder. Det er mange dyktige eiendomsmeglere på Kolbotn, så her kan man aldri hvile om du skal beholde posisjonen, begynner Reklev.

NYTT ÅR - NY KAKE: I 2022 ble det kakefeiring på daglig leder Stig Reklev da Oppegård Avis gjorde opp status for meglerbransjen.
NYTT ÅR - NY KAKE: I 2022 ble det kakefeiring på daglig leder Stig Reklev da Oppegård Avis gjorde opp status for meglerbransjen.

Strenge kriterier

Her er det dessuten vel verdt å merke seg at tallene til Privatmegleren kunne vært enda høyere dersom Oppegård Avis hadde inkludert salg i gamle Oppegård, utført av andre Privatmegleren-kontorer. Det totale antallet Privatmegleren-salg er nemlig på 117, noe som vil si at 35 salg i Oppegård ble foretatt av andre Privatmegleren-kontor enn Kvadrat.

Dersom vi skulle regnet på denne måten, ville også Krogsveen på Kolbotn fått ni salg ekstra, mens DnB Eiendom ville fått hele 35 salg ekstra. Her har imidlertid meglere fra både Nordstrand, Drøbak, Ski og Askim fått boltre seg. Ikke at det er noe som helst galt i det, men våre kriterier åpner ikke for det i totalvuderingen.

Fornøyd markedsleder

Selv om Reklev gjerne skulle hatt de 35 salgene i statistikken, er han strålende fornøyd med å kunne kalle seg markedsleder også i 2024. Suksessoppskriften er på ingen måte hemmelig.

–  Vi har vært trofaste til konseptet og jobbet hardt. Vår oppgave er å oppnå resultater for kunden i en situasjon hvor mye står på spill. Om det kjøpes eller selges, så hjelper vi med strategi og taktisk planlegging. De aller fleste kundene velger oss på anbefaling fra tidligere kunder, og det er en bekreftelse på at våre meglere leverer en god kundeopplevelse og gode resultater, forteller Reklev.

FORNØYDE: Disse seks kan se tilbake på et nytt godt år for Privatmegleren Kvadrat.
FORNØYDE: Disse seks kan se tilbake på et nytt godt år for Privatmegleren Kvadrat.

Selv om noen kanskje vil beskrive 2023 som et u-år for eiendomsbransjen, blir ikke Reklev med på å tegne et så dystert bilde av situasjonen. I hvert fall ikke her lokalt. Reklev vil sågar gi honnør til spesielt en av sine konkurrenter.

– Det er egentlig ikke så mye som har overrasket meg. Det ble solgt ca. 40 færre boliger i 2023 vs 2022 i «Gamle Oppegård» og markedet tatt i betraktning så er det bedre en hva jeg hadde fryktet. Ellers, så er det imponerende tall fra Nord Eiendomsmegling! Det er sterkt og levere de tallene første fulle driftsår, roser Reklev.

Høyt tempo

Dermed går naturlig nok ferden videre til nettopp Nord Eiendomsmegling på Myrvoll. De har brukt 2023 til å forsyne seg grovt av markedsandel-kaka og 72 salg vitner om et høyt tempo for Bent Norderhaug og Ola Presterud.

– 2023 har vært et veldig morsomt første driftsår for oss. Det har vært et krevende år for eiendomsmarkedet i gamle Oppegård, men alt handler om gode forberedelser, en god tilstandsrapport og et riktig utgangspunkt når det gjelder prisantydning. Vi har ingen ambisjon om å være størst på markedsandel. Det viktigste er å levere gode meglertjenester til våre kunder. Kvalitet fremfor kvantitet, sier Norderhaug til Oppegård Avis.

KVIKK DUO: Ola Presterud og Bent Norderhaug har holdt et høyt tempo i 2023.
KVIKK DUO: Ola Presterud og Bent Norderhaug har holdt et høyt tempo i 2023.

Han har, som eiendomsmeglere flest, en ukuelig tro på tiden som kommer.

– Vi ser med spenning og optimisme mot 2024 og tror at balansen mellom tilbud og etterspørsel vil komme tilbake til et normalt nivå utover mot sommeren.

– Størrelsen teller

Når det gjelder antall salg er det særdeles vanskelig å mene noe annet enn at Privatmegleren er størst. Truls Myrbråten hos Ask Foss gir det likevel et forsøk og mener at det er en annen faktor enn antall salg Oppegård Avis burde tatt med i regnestykket.

– Om salgene deles per megler blir resultater annerledes. Nord har gjort det veldig bra i gamle Oppegård – ellers er det jevnt mellom oss, Attentus og Krogsveen, mens det faktisk blir lite på hver hos Privatmegleren som er hele seks meglere, anfører Myrbråten.

TO AV TRE: Truls Myrbråten (t.h.) hos Ask Foss AS påpeker at det er jevnt mellom de ulike meglerne, dersom man deler salg på antall meglere. Her sammen med Anders Foss.
TO AV TRE: Truls Myrbråten (t.h.) hos Ask Foss AS påpeker at det er jevnt mellom de ulike meglerne, dersom man deler salg på antall meglere. Her sammen med Anders Foss.

Offensiv Krogsveen

Antallet meglere er også noe Sebastian Håbesland i Krogsveen er opptatt av. Han er likevel godt fornøyd med resultatene fra 2023.

– Vi er fornøyd med markedsandelene og året som har vært, tatt i betraktning at vi har vært kun to meglere store deler av året. På markedsandeler kan vi sammenlignes oss med de andre konkurrentene som er på Kolbotn, da de også er to-tre meglere på kontoret, men for å sammenligne oss med Privatmegleren må vi hensynta at de er seks meglere på kontoret, mener Håbesland, som satser offensivt i 2024.

– Vi styrker laget fra 2024 og satser på å ta ytterligere markedsandeler i løpet av året, sier han i e e-post.

KROGSVEEN: Sebastian Håbesland er både daglig leder, partner og eiendomsmegler for Krogsveen på Kolbotn.
KROGSVEEN: Sebastian Håbesland er både daglig leder, partner og eiendomsmegler for Krogsveen på Kolbotn.

Fornøyd Attentus

Sist, men ikke minst. Hos Attentus i Kolbotn sentrum, er de også godt fornøyd med statistikken for 2023. Den rutinerte eiendomsmegleren Kjell Ove Loeshagen, sier imidlertid at salget av brukte boliger ikke nødvendigvis forteller hele sannheten om kvaliteten til den enkelte eiendomsmegler.

– Tallene viser at det er jevnt blant meglerne i gamle Oppegård når det gjelder salg av brukte boliger. Vi er den eiendomsmegleren som selger flest nye og prosjekterte boliger, som ikke er en del av denne statistikken, så vi sier oss godt fornøyd med 2023, begynner Loeshagen.

FORNØYD: Kjell Ove Loeshagen er fornøyd med Attentus-resultatet for 2023.
FORNØYD: Kjell Ove Loeshagen er fornøyd med Attentus-resultatet for 2023.

Han har en oppfordring både til andre lokale meglere.

– Det er ingen hemmelighet at de store bankene og landsdekkende meglerkjedene kniver om markedsandeler. I vår bransje forteller det derimot lite om hvorvidt de fikk til gode resultater for sine boligselgere. Vi håper de fleste lokalmeglerne ikke er opptatt av «flest mulig» og jobber etter «samlebåndprinsippet», og i stedet har hovedfokus på meglerkvaliteten og meglerinnsatsen som skal til i hvert enkelt boligsalg, avslutter Loeshagen.

Får det siste ordet

Etter å ha blitt litt «småpirket i siden» av flere konkurrenter når det kommer til størrelse og antalle meglere, lar vi naturlig nok Reklev få det siste ordet.

– Vi har lagt merke til at flere er opptatt av hvor mange vi er og at vi er en del av en kjede. For oss er det selvsagt en styrke å være en del av en større kjede og et kjent merkenavn, også utenfor kommunens grenser. Privatmegleren er størst i både Nordre Follo kommune, Ås kommune og i Oslo. Når vi vet at hele 36 prosent av kjøperne i «Gamle Oppegård» kommer fra Oslo, så ser kundene at det kan være en fordel i salgsprosessen. Vi gleder oss til 2024 også, avslutter Reklev.

 

Powered by Labrador CMS