TRIST SYN: Slik så gjesteboken ut etter hærverket.
TRIST SYN: Slik så gjesteboken ut etter hærverket.

– Nå blir det ikke noen ny gjestebok på en stund

Nytt hærverk på branntårnet i Grønliåsen.

Publisert

Nylig solgte Per Ulv Haukeland og Arve Moi vafler ved branntårnet. Pengene skulle gå til innkjøp av nye kikkerter. 

Mandag ble Haukeland møtt av et trist syn da han kom til det populære turmålet i Grønliåsen. 

– Revet i filler

– I går så fjernet jeg alle kikkertene bortsett fra en. Den blir også fjernet men jeg har bare to armer å bære med så den får henge en stund til, skriver Haukeland på veggen til tårnets Facebook-gruppe tirsdag morgen. 

Gjesteboka, som ligger i en egen metallkasse i tårnet, har også fått hard medfart av noen som tydelig synes det er spennende å ødelegge. 

ILDSJELER: Per Ulv Haukeland (t.v.) og Arve Moi solgte nylig vafler til inntekt for nye kikkerter på branntårnet. Nå fjernes kikkertene.
ILDSJELER: Per Ulv Haukeland (t.v.) og Arve Moi solgte nylig vafler til inntekt for nye kikkerter på branntårnet. Nå fjernes kikkertene.

– Gjesteboka var revet i filler, halvparten av sidene manglet og bare kluss i hele boka.  Nå blir det ikke noe ny gjestebok på en stund og kikkerter slutter vi med, skriver Haukeland, som var den store ildsjelen da tårnet ble bygget i fjor vår. 

For ett år siden ble branntårnet tagget ned. Oppegård Avis skrev flere saker om hærverket, og det viste seg at to unge gutter sto bak.

Skapte engasjement

Tirsdag morgen snakket Oppegård Avis med Per Ulv Haukeland. Bildene han delte på tårnets Facebook-gruppe skapte masse kommentarer og reaksjoner. 

– Jeg synes det trist at vi må fjerne kikkertene og gjesteboken, men synes samtidig det det moro å se hvordan dette engasjerer. Det er tydelig at branntårnet har blitt et samlingsted som betyr mye for folk.

I Facebook-meldingen forteller også Haukeland at det lå en del søppel rundt tårnet, som han plukket med seg. Han minner samtidig på at du kan legge til Branntårnet i Grønliåsen som grasrotmottaker hos Norsk Tipping.