SELGER BRODDER SOM HAKKA MØKK: Butikkmedarbeider Sandra hos Enklere Liv på Kolbotn torg selger brodder kontinuerlig. Brodder er en av vinterens store salgs-suksesser på grunn av forholdene.

Nå pigger broddene av

Brodder, sand og salt. Dette er produktene kundene vil ha for å overleve holka.

Publisert

Det er livsfarlig å bevege seg til fots om dagen. Sand, grus og salt strøs på veier, stier og i oppkjørsler. Likevel er brodder og pigger ofte nødvendige for å holde beina på bakken. 

Kommunen jobber hardt med å strø, men når det kommer  yr, som glaserer grusen, og polerer den glatt.Da er det nødvendig å være godt skodd.

Stor pågang

En butikk som selger mye brodder er Enklere Liv på Kolbotn Torg. Torsdag morgen var de utsolgt på flere størrelser av brodder.

– Takk og pris at vi fikk nye forsyninger i formiddag, sier butikkmedarbeider Sandra, mens hun plasserer ut nye varer i  stativene.

Torsdag før lunsj solgte Sandra i Enklere Liv på Kolbotn dagens niende par med brodder. Totalt har butikken solgt fem tusen par med brodder og sko mrd pigger siden oktober.

I løpet av de få minuttene journalisten var i butikken for å ta et bilde, så ble det solgt ett par sko med pigger, en spesialbrodd for bruk med krykker, og ett par med vanlige brodder.

POPULÆRE: Det er ikke lenger bare pensjonister som kjøper brodder, og de kommer i mange forskjellige varianter!

Jerniabutikken i Kolbotnveien selger også brodder.

-  Vi selger noen par med brodder.  Men det kundene er mest på jakt etter nå er sand og salt. Det er mange glatte oppkjørsler, og folk skal ut til bilen, eller videre til bussen.  De skal ha både  vanlig havsalt, og mer miljøvennlige varianter, forteller Rolf Eriksen i Jernia Kolbotn Sentrum. -

Du kan ikke bruke vanlig veisalt på heller, da må du over til annet, som ikke skader hellene, eller gresset.

Jernia fikk fire paller med sand og salt torsdag morgen, men etter få timer var det knapt en palle igjen i butikken.

Den første kunden stod foran butikken halv åtte. Han hadde kommet ned oppkjørselen, mens resten av familien ventet inne på at pappa skulle skaffe strøsand.

Etterspørselen er også ekstra stor etter knuste Leca-kuler, for disse er så lette at de ikke glaseres like lett som vanlig sand.

Glatte dager

Vakthavende meterolog Aurora Stenmark ved Meteorologisk institutt, sier folk må regne med glatte dager helt frem til søndag.

– Yr faller ned, fryser og glasserer veibanen. I tillegg har vi temperaturer som veksler rundt null, og da oppstår forhold som dem man har i Oppegård akkurat nå. 

Powered by Labrador CMS