OVERVELDET: Susan Lalic Wiggen, Cathrine Lensby Kronkvist og Kristin Nøtberg Engelien er trioen som har sørget for det som er det Rosa sløyfes største ildsjelløp. De er helt overveldet over suksessen.

Lokale ildsjeler lagde rosa folkefest

De hadde håpet på kanskje 100 deltakere, men torsdag kveld løp over 500 oppegårdinger Rosa sløyfe-løpet mot brystkreft. Say no more.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld gikk startskuddet for Oppegårds helt egne Rosa sløyfe-løp. Det var rekordoppmøte med hele 503 deltakere, noe som førte til endeløs jubel og til og med en pris. Bak det hele står tre lokale kvinner.

Overveldet

– Vi er helt overvelda, vi nå. Det er bare å se rundt seg, det er en folkefest! Sier Susan Lalic Wiggen, en av de tre ildsjelene som har arrangert løpet.

Alle vi snakker med, er nettopp det, overveldet over rekordoppmøtet som gjør Rosa sløyfe-løpet til største Rosa sløyfe-løpet arrangert av ildsjeler opp igjennom tidene. 

– Vi er veldig fornøyde, vi hadde ikke regna med at det skulle komme over 500 deltakere! Vi håpa på 100, kanskje 200, sier ildsjelen Kristin Nøtberg Engelien.

ROSA FOLKEHAV: DET kan trygt sies at rosa var den gjennomgående fargen når 500 mennesker danset oppvarmingsdans.

Som de fleste vet, er Rosa sløyfe-aksjonen en årlig kampanje som setter fokuset på kampen mot brystkreft. Årets aksjon er opptatt av forskningen redder liv.

– I år setter vi fokus på forskning. Det er 25 års jubileum for Rosa sløyfe-aksjonen, så vi er opptatt av hvordan forskningen har ført til at overlevelsesraten for brystkreft har gått opp. Men, det er 600 kvinner hvert år som dør av brystkreft, og vi mener at det fortsatt er en stor jobb igjen å gjøre, sier Nesje.

– Veldig viktig

Først i mål var Kolbotn-jenta Natalie (13). Smilende og litt rask i pusten forteller hun at det var gøy å løpe – men ikke minst at arrangementet er veldig viktig, da hun selv har mistet noen til kreft.

– Det er veldig gøy at noen planlegger dette her, og så er det for en veldig viktig sak også. Jeg har mistet mormoren min til kreft, så derfor syns jeg det var skikkelig fint å løpe i dag, og det tror jeg også alle andre her synes, sier Natalie Isabelle Loftesnes-Aas (13).

Moren Elin er manuellterapeut og jobber en del med kreft, og deler datterens begeistring.

– Hvis det er noe vi skal være med på, så er det dette. Jeg synes det er veldig bra med et lokalt engasjement, sier Elin Loftesnes.

VIKTIG: Natalie Isabelle Loftesnes-Aas var først i mål, og to minutter senere kom moren Elin. De har mistet en i familien til brystkreft, og syntes derfor at det var fint å løpe for en så viktig sak.

Årets ildsjeler

Ifølge Brystkreftforeningen utgjør de 503 løpende oppegårdingene 10 % av alle som deltar på et av de 40 Rosa sløyfe-løpene i år, og med det er Oppegårds Rosa sløyfe-løp det største løpet som arrangeres av ildsjeler, og ikke av Rosa sløyfe-organisasjonen selv. Derfor var gleden stor da Geir Jarle Bjørneng fra Brystkreftforeningen kunne overrekke Årets ildsjel-pris til de dedikerte arrangørene, til stor applaus fra det rosa folkehavet av oppegårdinger.

IMPONERT: Distriktsleder i Kreftforeningen, Christine Lager Nesje fra Kolbotn, er kjempefornøyd med innsatsen til den lokale trioen.

– Det er 40 ildsjelløp, med et snitt på omtrent 150 deltakere per løp, sier Geir Jarle Bjørneng fra Brystkreftforeningen.

– Og vi har 503 deltakere!,Sier de stolte arrangørene.

Både Brystkreftforeningen og Kreftforeningen er blant de mange foreningene som er med og hjelper under løpet, og Kreftforeningen kunne ikke vært mer imponert over ildsjelenes innsats.

– Jeg synes det er helt fantastisk. Det er så flott å se at det er et lokalt engasjement og at disse damene har fått dratt i gang så mange, sier Kolbotn-kvinnen, Christine Lager Nesje, distriktsleder i Kreftforeningen.

RUTINERTE LØPERE: F.v. Tine Kaasa, Hai-Minh Tran, Guro Kristine Larsen og Gill Rosendahl fra den lokale treningsgruppa Suburban Housewives Gym Association var kjempefornøyde med egen innsats.

Blir tradisjon

Hovedpersonene selv, Susan Lalic Wiggen, Kristin Nøtberg Engelien og Cathrine Lensby Kronkvist, nærmest svever på en rosa sky over dagens suksess. Det er blitt både latter, tårer og masse jubel, og trioen kan oppspilt bekrefte at løpet blir et årlig arrangement.

– Det blir neste år, det kan du skrive! Det er jo kjempegøy, bekrefter ildsjelene.

START: Det var mange som sto klare rett før startskuddet gikk klokken 18.
Powered by Labrador CMS