STARTGRUPPEN: Det var stor entusiasme da treningen kom i gang for et jenteparti, solid ledet av Julie Dalsbotten og Sofia Aak (bak). Fra v. Maya Hetland, Elise Christiansen, Idun S. Kleppest, Nerize Mustafa, Petronella Lekharl, Joltoz Uygur, Lotta Lekharl, Sunniva Lima og Julie Johansson.

Bryteskolen starter opp

Førstkommende mandag starter bryteskolen og alle nybegynnerpartier (fra 4-15 år) opp i brytehuset.

Publisert Sist oppdatert

Nytt av året er egne bryteskoler for jenter og også egen knøttetrening i brytehuset, som ligger i Jonas Lies vei ved Sofiemyr stadion.

– Selv om vi har hatt jentebryting på programmet i en årrekke har ofte guttepartiene stått i fokus. Nå vil vi gjøre en ekstraordinær innsats for å øke oppslutningen også fra jentene, og håper mange vil møte opp. Derfor vil nykommerne også møte jenter som trenere for jentepartiene, sier Julie Dalsbotten.

Egne jentetrenere

Hun har fått ansvaret for trening av jentepartiene, og sin unge alder til tross kan hun se tilbake på suksess på brytematta som aktiv. 2018-sesongen ga henne NM-gull i ungdoms- og juniorklassene, sølvmedalje i Nordisk Mesterskap og 5. plass i Kadett-VM.

Nå er 18-åringen Julie ferdig med skolegangen på Roald Amundsen og på slutten av året venter militærtjenesten. I mellomtiden skal hun lede brytetreningen for jentepartiene. Og hun får gode innspill også fra Kolbotn-trener Eduard fra Hviterussland.

Sammen med Kolbotns landslagsbryter Sofia Aak, som hadde en «kanonsesong» i 2019/2020, var Julie på plass med trening av en jentegruppe på brytehuset umiddelbart etter at det ble løsnet på korona-restriksjonene.

De ni ivrige jenter startet med kurvballoppvarming og deretter et bredt program med bryteøvelser. Sofia Aak vil også bistå på jentepartiene.

Korona-tiltak

Nytt av året er koronatiltak med pauser mellom treningspartiene, vasking av hender og aller viktigst påmelding før oppmøte.

All informasjon ligger på bryting.org og på Facebook-siden «Kolbotn Brytegruppe», inkludert påmeldingsskjema og kontaktinformasjon. På grunn av smittevernet kan de som vil vite mer ta kontakt på kolbotn@bryting.no

Powered by Labrador CMS