FORTSETTER POPULÆRT TILBUD: Det blir mulig å besøke BUA også i 2023. På bildet fra venstre: Linda Rasten (biblioteksjef for Nordre Follo), Hans Petter Lømo (Kasserer Framtiden i Våre hender), Tommie Berkani (Nordre Follo BUA-ene), Nicholas Wilkinson (Leder Framtiden i våre hender Nordre Follo), Anne Solhaug (frivilligsentralen Oppegård) og Solveig Mæland (Langhus BUA)

BUA fortsetter driften også i 2023

Det blir fortsatt mulig å låne gratis utstyr på BUA, og nå får de inn mer verktøy.

Publisert

Den 9. januar hadde Nordre Follo bibliotek, frivilligsentralene i Oppegård og Ski, og Framtiden i våre hender i Nordre Follo møte om å sikre tilbudet BUA.

BUA tilbyr gratis lån av utstyr i Nordre Follo, og tilbudet er svært populært. Nå er det skrevet under en avtale som sikrer at avtalen videreføres ut 2023.

Viktig samarbeid

– Fremtiden i våre hender søker penger, og eier BUA. Derfor er det viktig å ha samarbeid med kommunen og biblioteket, sier Nicholas Wilkinson, leder i lokallaget Framtiden i våre hender i Nordre Follo.

Han forteller at de hvert år har et møte hvor de ser på utfordringer og løsninger, og hvor det avtales om BUA skal driftes videre.

Det var altså i går at det årlig møtet foregikk, og det var ingen tvil om at driften av BUA måtte fortsette.

Mange brukere

Wilkinson forteller at det er mange lånere på Kolben, og at det stadig blir flere.

– Vi ønsker jo at flere skal bruke BUA. Nå som det er kommet flere fra Ukraina til kommunen, vil BUA være et fint sted hvor man kan låne utstyr slik at man får muligheten til å være med på ting, som for eksempel å stå på ski, sier han.

Han poengterer at alle kan låne gratis utstyr.

– Når vi bruker utstyr fra BUA, i stedet for å kjøpe mer, hjelper vi klimaet og miljøet. Vi har dette tilbudet på grunn av vårt gode samarbeid med biblioteket i Kolben og frivillighetssentralene, sier Wilkinson.

Kjøper inn mer verktøy

Gladnyheten nå, foruten om at BUA fortsetter å være et tilbud, er at de nå kjøper inn mer verktøy.

– Det er så tullete å måtte kjøpe en stikksag når du bare bruker den to ganger i året. Så nå kjøper vi inn mer verktøy som innbyggerne kan låne, sier Wilkinson.

Trenger flere frivillige

Han legger til at de alltid ønsker seg flere frivillige til å ta vakter i BUA. Ikke minst ville det være med på å øke muligheten for lengre åpningstider.

Dersom du kunne tenke deg dette, er det bare å ta kontakt med Frivilligsentralen i Oppegård, som holder til i 2. etasje i Kolben kulturhus. I samme etasje finner du for øvrig også BUA.

Anne Solhaug er leder for Frivilligsentralen Oppegård.

– Vi samarbeider med Frivillige om å ta vakter i BUA, slik at det sitter noen der som kan hjelpe de som ønsker å låne. Vi har flinke vakter, men trenger alltid flere som kan hjelpe til, sier Solhaug.

Powered by Labrador CMS