GLEDER SEG TIL BUDSJETTBEHANDLING I DESEMBER:
GLEDER SEG TIL BUDSJETTBEHANDLING I DESEMBER: "Vi får se da om dere faktisk ikke ofrer innbyggerne ved å kutte i ungdomsklubber,tjenestetilbud til eldre, høyere parkeringsavgifter og generelt en dårligerehverdag for innbyggerne i Nordre Follo", skriver gruppeleder for FrP, Tønnes Steenersen.

– Et hån mot meg og mine partikolleger

"Dere spiller ikke stigespill. Derimot spiller dere monopol med vaskeektepenger", skriver gruppeleder for Nordre Follo FrP, Tønnes Steenersten, etter å ha lest leserbrevet fra gruppelederen for Nordre Follo Arbeiderparti, Oddbjørn Lager Nesje.

Publisert

Det hender at jeg lurer på om folk tuller når jeg leser leserbrev i avisen, og noen ganger blir det for dumt til å reagere på. Nesjes leserbrev i OppegårdAvis vet jeg ikke helt hva jeg skal tro om. Han skriver om et aller annet stigespill som Arbeiderpartiet tydeligvis er veldig gode i, og noe må man jo være gode til.

Nesje skriver at flisene ramler ned av veggen i Sofiemyr svømmehall, og antyder at det er Høyres feil og at alle derfor valgte å stemme på Ap.

Så vidt jeg husker, var Høyre største parti ved valget i Nordre Follo, klart større enn Ap. MEN. Det som gjør Nesjes uttalelser så utrolige, er at det er vedtatt å bygge ny svømmehall i Oppegård kommune, i Generasjonsparken i Kolbotn sentrum. Dette er en plan Arbeiderpartiet var med på og hadde stemt for sammen med Høyre.

Det «henger da ikke på greip» når Nesje i sitt leserbrev mener at alle som hadde tenkt å stemme Høyre gikk over til Ap fordi man var redd for svømmehallen sin.

Ap og Høyre hadde talt. Generasjonsparken skulle jevnes med jorden og den nye svømmehallen skulle komme her. Det hjalp ikke hvor mye vi andre protesterte. Ordtaket «å kaste stein i glasshus» har vel sjelden passet bedre.

Kyniske og umoralske

Så til det andre jeg finner helt utrolig med Nesjes leserbrev, er at hans eget parti valgte å ta kontakt med Høyre etter valget i håp om å styre kommunen sammen.

Holdningen er tydeligvis en annen nå, og det forsterker min overbevisning om at Aps kontakt med Høyre var en sleip og kynisk handling for å skremme MDG, V, Sp og KrF sammen for å støtte Hanne Oppdan som ordfører.

For Ap mente altså at det var helt greit at Thomas Sjøvold fra Høyre ble ordfører - eller mente de egentlig det? Jeg må lukke øynene å late som denne type kyniske og umoralske måter å lure politiske motstandere ikke finnes i kommunen jeg skal være aktiv politiker i.

Men hvis Ap hadde et ærlig forsøk i å gjøre Sjøvold til ordfører og Oppdan til varaordfører, da var 51 år med Høyrestyre noe de ville støtte en videreføring av.

I Nesjes brev er 51 år med Høyrestyre et stort problem og blant annet grunnen til at ledningsnett lekker og svømmehallen på Sofiemyr forfaller.

Ser på det som et kompliment

For Ap er det et fett hvem de samarbeider med. Sånn sett er det greit med alt fra Rødt til Høyre, bare man får de posisjoner man ønsker deg.

Således var vel FrP det eneste partiet dere ikke ville trekke inn i deres svært så tvilsomme politiske stigespill. Vi ser på det som et kompliment, siden vi tydeligvis er det eneste partiet som ikke lar seg «kjøpe».

Et hån mot meg og mine partikolleger

Så til en kuriositet i Nesjes leserbrev. Han skriver at FrP holder på med sitt, og øker fartsgrensen på en vei i Follo.

Du er tydeligvis ikke begeistret for oss og vår politikk, men din antydning om at vi bare driver med noen fartsgrenser, er et hån mot meg og mine partikolleger som nå er valgt inn i kommunestyre og andre råd og utvalg i Nordre Follo.

Vi er hardt arbeidende lokalpolitikere, og ønsker på samme måte som dere i Ap det beste for Nordre Follo og våre innbyggere.

Klarer dere å forhindre det?

Nesje skriver avslutningsvis at innbyggerne i Nordre Follo ikke skal ofres i et spill om den økonomiske politikken. Hva mener han med det?

Men får se da om dere faktisk ikke ofrer innbyggerne ved å kutte i ungdomsklubber, tjenestetilbud til eldre, høyere parkeringsavgifter og generelt en dårligere hverdag for innbyggerne i Nordre Follo. Det vil glede meg stort om dere klarer å forhindre det...

Les også: Politisk stigespill i Nordre Follo

Powered by Labrador CMS