– Det vil gi god kapasitet i mange år fremover både for skole, idrett og som folkebad, sier Sjøvold.

– Mener du at Oppegård med sine 27.800 innbyggere vil få tilstrekkelig svømmekapasitet på den nye svømmehallen på Kolbotn med hovedbassenget på 25x21 meter? Hva med elevene og idretten?

– Disse prosjektene (red. anm.: på Langhus og på Kolbotn) er igangsatt før kommunesammenslåingen. Når det gjelder Oppegård, har vi tatt utgangspunkt i befolkningsutvikling innenfor dagens kommunegrense for å beregne kapasitet, sier Sjøvold.

Han sier at den nye svømmehallen på Kolbotn vil ha tre basseng inkludert et hovedbasseng som er vesentlig større enn i dagens Sofiemyrhall.

Les også: Slik kan flytende svømmebasseng på Kolbotnvannet se ut

Fryktet reduksjoner

Oppegård Avis har kontaktet leder av Nordre Follo Idrettsråd, Nina K. Vøllestad, i forbindelse med saken.

– Forslaget er nytt for oss, så akkurat nå er det vanskelig å si hva dette (red. anm.:  forslaget om å halvere svømmehallen på Langhus) vil bety for innbyggerne i Nordre Follo, sier Vøllestad.

Hun sier at ut fra det de har fått høre, er det ikke positivt for verken Oppegård eller Ski når svømmekapasiteten på Langhus reduseres så mye. 

– For Oppegårds del, er vi nødt til å se på dette i sammenheng med den nye svømmehallen på Kolbotn før vi kan uttale oss om innbyggerne får tilstrekkelig svømmekapasitet, sier Vøllestad.

Hun sier mange politikere i begge kommuner har vært bekymret for de samlede investeringskostnadene.

– Vi har fryktet at det skulle komme reduksjoner i de planlagte investeringene i idrettsanlegg, sier Vøllestad.

Les også: – Bygg 50-meters basseng