GRUPPEVINNERE OG JURY: De to vinnergruppene på Innovasjons-campen som ble holdt på Roald Amundsen vgs fredag vant to gullbiletter til

Klare for Akershus-finale

Oppgaven var tilsynelatende enkel å oppfatte, og bortimot umulig å gi et fullgodt svar på: Hva skal til for å få gode naboskap i 2030?

Publisert

 Greverud og Mellomåsen blir miljøbyer med resirkulering av varme, og små selvkjørende elbiler. Det skjer om om elevene på Roald Amundsen får gjennomslag for sine framtidsplaner.

KREATIVE: Det ble hentet mange ideer fra nettet.

ENOVA innovasjonscamp var på besøk på Roald Amundsen vgs. fredag, Elevene fikk en skoledag på seg til å løse ett problem. Innovasjonscamp er et program som har fokus på kreativitet og nyskaping,

Miljø

Elevene fikk oppgaven å fortelle hvordan det kan legges til rette for gode naboforhold i år 2030.

SPENNENDE: Elevene måtte presentere ideene for en jury av lærerere.

Først hadde elevene brainstorming og gruppearbeid over oppgaven, og så måtte de legge fram en løsning for en jury av lærere.

Deretter fikk de oppgaven med å presentere ideene sine for et fullsatt auditorium av andre elever. Vinnerne av dagens oppgave fikk hver sin gullbillett til Akershusfinalen, som Ungt entreprenørskap skal holde .De som vinner der kommer til en finale der det blir deltakere fra hele landet.

Daglig leder Petter Skotland i Ungt entreprenørskap i Akershus utfordret fredag over 60 av andreklassene ved Roald Amundsen videregående skole.

– Det er dere som er unge. Det er dere som skal være med på å forme morgendagen!

IKKE LOV Å VÆRE SJENERT: Alle gruppene måtte presentere sine ideer for et fullt auditorium.

Selvkjørende "podder" 

Og elevene måtte vurdere hva som var viktig for å få til dette. Noen la hovedvekt på transport, andre på bomiljø og oppvarming. De aller fleste bidro så godt de kunne i prosessen, og de fleste var svært ivrige.

Rektor Elisabeth Edding ønsket elevene lykke til med en utradisjonell skoledag.

– Da rigger vi klart for finalen i Akershus, sa Skotland da vinnerne skulle kåres.

– Der blir det et nytt opplegg, og oppgavene der har ingen sammenheng med det dere har gått gjennom i dag.

– Litt uvant, men interessant arbeidsmåte. Det var litt tungt å komme i gang, men etterpå gikk det lett, sa en av elevene, som sa seg fornøyd over at laget hans gikk til Akershus-finalen.

Powered by Labrador CMS