SENDTE OVER: En bred politisk konstellasjon sendte søndag over et forslag samarbeidsavtale med Arbeiderpartiet. Fra venstre: Tor Anders Østby (Sp), Hans Martin Enger  (MDG), Camlla Hille (V), Simen Bondevik (KrF) og Elin Skifjell (SV)
SENDTE OVER: En bred politisk konstellasjon sendte søndag over et forslag samarbeidsavtale med Arbeiderpartiet. Fra venstre: Tor Anders Østby (Sp), Hans Martin Enger (MDG), Camlla Hille (V), Simen Bondevik (KrF) og Elin Skifjell (SV)

Prøver med nytt frieri til Arbeiderpartiet

Har sendt over utkast til samabeidsavtale som sikrer Ap ordføreren i Nordre Follo.

Publisert

Sentrumspartiene og SV har ikke gitt opp å komme til makten i Nordre Follo. Sent torsdag kveld kom den oppsiktsvekkende nyheten om at Høyre og Arbeiderpartiet har inngått intensjonsavtale om samarbeid de neste fire årene.

Avtalen fikk sterke reaksjoner fra partiene som ligger an til å bli spilt ut på sidelinjen ved et rød-blått samarbeid. 

Ny avtale

Søndag sendte Senterpartiet, Venstre, Miljøpartiet De Grønne, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti ut en felles pressemelding hvor de avslører at de sammen har utarbeidet et utkast til en politisk samarbeidsavtale. 

– Hvis avtalen blir en realitet, sikres Ap ordføreren, skriver de i meldingen. 

Avtaleutkastet inneholder 30 konkrete punkter som viser tydelig politisk retning. Utkastet ble sendt over til Arbeiderpartiet søndag. Det er meldt at Arbeiderpartiet skal ta stilling til intensjonsavtalen med Høyre på et medlemsmøte mandag kveld. 

–  Avtaleutkastet inneholder 30 konkrete punkter som viser tydelig politisk retning, heter det i pressemeldingen.

Hva avtalen innebærer ut over at Arbeiderpartiet får ordføreren, vil ikke den politiske konstellasjonen gå nærmere inn på. 

– Vi vil ikke kommentere innholdet nærmere før Ap har fått mulighet til å lese og gjennomgå avtaleutkastet, skriver Camilla Hille (V) på vegne av konstellasjonen.