VURDER MUNNBIND: Smitten er igjen på vei opp. Fra i dag anbefaler kommunen igjen at folk vurderer å bruke munnbind hvis det ikke er mulig å holde minst en meters avstand innendørs i det offentlige rom.

Nye corona-råd fra i dag

I dag kom det nye og tydeligere råd til innbyggerne i Nordre Follo kommune. Dette er det du må merke deg.

Publisert Sist oppdatert

Nordre Follo kommune er inne i en ny corona-fase hvor vi igjen har et økende smittetrykk.

Det var da også et mer alvorlig budskap enn på lenge fra ordfører Hanne Opdan og konstituert kommuneoverlege i Nordre Follo, Monica Viksaas Biermann.

– Pandemien er ikke over og situasjonen tilspisser seg, innledet Opdan dagens pressekonferanse.

Nye råd og anbefalinger

GA NYE RÅD: NYE RÅD: Ordfører Hanne Opdan og Monica Viksaas Biermann, konstituert kommuneoverlege i Nordre Follo kommune.

Viksaas Biermann foreslår derfor, at det fra i dag, fredag 5. november, innføres ytterligere råd i henhold til anbefalinger fra FHI og Helsedirektoratet for kommuner med økende smittetrykk.

Dette er de nye anbefalingene:

  • Hold deg hjemme om du er syk med nyoppståtte luftveissymptomer – og test deg
  • Hold avstand til andre der det er mulig i det offentlige rom, gjerne en meter
  • Vurder bruk av munnbind hvis det ikke er mulig å holde minst en meters avstand innendørs i det offentlige rom
  • Vurder bruk av hjemmekontor når det er mulig
  • Reduser antallet nærkontakter

Råd, ikke regler

Det er viktig å presisere at dette er råd. Ordfører Hanne Opdan håper likevel at folk følger anbefalingene, selv om det ikke er regler og krav.

– Tidligere har vi opplevd at folk har lyttet til rådene, og vi ber innstendig om at de gjør det igjen. Vi ønsker ikke at situasjonen eskalerer videre, og derfor trenger vi hjelp fra innbyggere og folk som ferdes i regionen vår. Vi ber derfor om atalle følger disse anbefalingene slik at vi slipper restriksjoner. Det er det vi ønsker å unngå, sier Opdan.

Høye, økende tall

Det var få oppmuntrende beskjeder fra kommuneoverlegen på dagens pressekonferanse.

– Situasjonen i Nordre Follo kommuner i dag er høye smittetall og vi har hatt en økning de siste ukene. Vi ser også et økende antall pasienter fra Nordre Follo kommune som er innlagt på sykehus, sa Vikaas-Biermann.

Når det gjelder antallet smittede, så er veldig mange av disse uvaksinerte barn som går på barneskoler. Blant annet er det et stort, pågående utbrudd på Greverud barneskole.

UTBRUDD: Det er for tiden et corona-utbrudd på Greverud skole.

Mer smitte blant eldre

Dessverre blir også den eldre delen av befolkningen fortsatt smittet. Både andelen eldre og antallet eldre har økt i det siste, og det er spesielt bekymringsfullt siden de er mest utsatt for sykdom.

– Vi har dessverre et pågående utbrudd på Finstadtunet sykehjem i Ski hvor totalt 15 personer er smittet. det er også 13 smittede i et utbrudd på Toppenhaug seniorsenter, men der ser det nå ut til at utbruddet er under kontroll, sa Viksaas-Biermann.

Powered by Labrador CMS