PRESSEMØTE: Konstituert kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold og ordfører Hanne Opdan informerte om den alvorlige smittesituasjonen på et pressemøte fredag kveld.
PRESSEMØTE: Konstituert kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold og ordfører Hanne Opdan informerte om den alvorlige smittesituasjonen på et pressemøte fredag kveld.

Syv personer tilknyttet Ski sykehus er koronasmittet

– Vi har et utbrudd, sier kommuneoverlegen.

Publisert

Tidligere fredag gikk Nordre Follo kommune ut med nyheten om at 36 personer er testet etter to smittetilfeller ved Ski sykehus.

På en pressekonferanse fredag kveld opplyste kommuneoverlegen og ordføreren at ytterligere fem personer knyttet til Ski sykehus er smittet av covid-19. Dermed er til sammen syv personer koronasmittet.

– Jeg fikk beskjed om smittetilfeller ved Follo Lokalmedisinske senter (LMS) torsdag. Vi er i en fase hvor vi jobber med å få oversikt, sier konstituert kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

– Forberedt på større utbrudd

Ordfører Hanne Opdan (Ap) forteller at hun har vært i dialog med orførerkollegene i nabokommunene som samarbeider om Follo LMS.

– Vi må forberede oss på at dette kan være starten på et større utbrudd, sier ordføreren.

Kerstin Anine Johnsen Myhrvold har ikke tall på hvor mange personer som er satt i karantene. I løpet av fredagen er stadig flere personer tilknyttet Ski sykehus koronatestet.

– Vi har et utbrudd, men dette er noe vi har planlagt for. Dette er en pandemi og det kommer utbrudd, sier kommuneoverlegen til Oppegård Avis.

Forventer flere smittede

Kommuneoverlegen sier hun ikke vil bli overrasket om det kommer flere smittetilfeller i løpet av det kommende døgnet. Hun håper likevel at utbruddet knyttet til Ski sykehus vil være mer kontrollert enn utbruddene som har vært andre steder i landet, for eksempel knyttet til studentmiljøet i Bergen.

– Pasienter og pårørende knyttet til en institusjon beveger seg ikke på sammen måte som for eksempel sosiale studenter.

Kommuneoverlegen understreker at legevakten ved Ski sykehus er åpen som normalt, og innbyggerne skal ikke være redde for å oppsøke legevakten ved behov.

Nordre Follo kommune har nytt pressemøte om covid-19-situasjonen lørdag kl 14:15.