ELLEVE SMITTET: Til sammen elleve personer ble smittet av korona i forbindelse med det lokale utbruddet ved Follo LMS.

– Sjansen for at det kommer nye smittede nå, anser jeg som lav

Koronautbruddet knyttet til Ski sykehus er trolig over.

Publisert Sist oppdatert

Mandag melder Nordre Follo kommune at utbruddet av covid-19 ved Follo Lokalmedisinke senter trolig er over. Det er ikke meldt om noen nye smittede i forbindelse med utbruddet ved LMS siden 22. september.

Kommuneoverlegen anser derfor det lokale utbruddet så godt som over. Hun tar likevel noen forbehold.

– Det er fortsatt noen dager igjen av karantenetiden til enkelte i forbindelse med utbruddet ved Follo Lokalmedisinske Senter. Det er ikke meldt noen nye tilfeller i relasjon til utbruddet siden 22. september, til tross for at mange er testet for andre gang, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold i pressemeldingen.

Blant annet ble alle ansatte testet igjen forrige uke.

PS! Saken fortsetter under bildet.

PLANLEGGER GRADVIS ÅPNING: Kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold er med i planleggingen når det nå åpnes for en gradvis gjenåpning av den rammede avdelibngen ved Ski sykehus.

– Sjansen for at det kommer nye smittede nå, anser jeg som lav, sier Myhrvold. Etter denne uken vil jeg anse utbruddet som over, legger hun til.

Planlegger gradvis gjenåpning

Det planlegges nå for en gradvis åpning av den rammede avdelingen etter hvert som ansatte er tilbake fra karantene. Dette gjøres i fellesskap med de andre samarbeidskommunene for Follo LMS, som i tillegg til Nordre Follo kommune er Enebakk, Frogn, Ås og Nesodden.

Til sammen 11 personer ble smittet av korona i forbindelse med det lokale utbruddet. Fem ansatte og seks pasienter/pårørende.

Powered by Labrador CMS