SAMARBEIDER MED KOMMUNEN: Den private teststasjonen Onetest har inngått et nytt samarbeid i kommunen. I fjor høst kunne du teste deg på drop-in i Ski sentrum. Nå åpner der et tilsvarende tilbud på Kolbotn. På bildet ser du daglig leder av Onetest, Kari Enger.

Nå kan du koronatestes på Kolbotn

Fra og med tirsdag 18. januar er det mulig å teste seg for covid-19 på drop-in ved gamle Oppegård rådhus på Kolbotn.

Publisert Sist oppdatert

Nordre Follo kommune har inngått avtale med det private firmaet Onetest om å ta PCR-tester for kommunen ved gamle Oppegård rådhus i Kolbotnveien 30.

Her blir det tilrettelagt for lavterskeltilbud med kun drop-in. Du finner Onetest-vognen foran rådhuset. Tilbudet skal gjelde alle dager mellom klokken 12:00 og 20:00.

Fra én til to teststasjoner

– Vi har inngått samarbeid med Onetest for å sikre større tilgjengelighet for å kunne teste seg. Vi hadde dialog rett før jul, men fikk det ikke på plass før nå. Forrige uke testet vi for første gang over 6,6 prosent av befolkningen, og bare i helgen testet vi 1.350 innbyggere, sier avdelingslederen for smittevernteamet i Nordre Follo, Lene Svendsen.

Hun sier at med stor pågang til teststasjonene er det nyttig å ha mulighet for testing to steder i kommunen, på Langhuset og nå også på Kolbotn.

– Vi har et godt samarbeid med Onetest og gleder oss til de åpner dørene, sier Svendsen.

Hun påpeker at det er viktig å merke seg at det bare er drop-in på Onetest-stasjonen ved gamle Oppegård rådhus. De som bestiller time på kommunens nettside, må komme til teststasjonen på Langhuset, som ligger sentralt på Langhus.

Powered by Labrador CMS