MIDLERTIDIG STENGT: Den aktuelle avdelingen på Greverud sykehjem er midlertidig stengt for besøk.

Smitteutbrudd på Greverud sykehjem

Det er tre smittede i utbruddet på Greverud sykehjem. Alle disse er fullvaksinerte.

Publisert Sist oppdatert

Det kom frem tirsdag kveld via en pressemelding fra kommunen.

– Det er satt inn aktuelle smitteverntiltak som bruk av smittevernutstyr hos ansatte, økt fokus på renhold, og testing av beboere og ansatte, skriver kommunen.

Stengt for besøk

Den aktuelle avdelingen er midlertidig stengt for besøk inntil situasjonen er under kontroll.

– Vurderingen om midlertidig besøksstans er gjort etter forsvarlighetskravet i helse- og omsorgstjenesteloven. Eventuelle unntak fra besøksstans gjøres når særlige forhold tilsier det, skriver kommunen.

Det første smittetilfellet på Greverud sykehjem ble meldt inn fredag forrige uke. Ingen personer var satt i karantene som følge av det. Det ble gjennomført testing av alle beboere i avdelingen, også fullvaksinerte, etter retningslinje fra FHI. Siden den gang har antall smittede økt til totalt tre personer. Alle disse er fullvaksinerte.

– De to siste smittetilfellene ble registrert i går, tirsdag 24. august, sier virksomhetsleder Tara Sommer ved Greverud sykehjem.

Først tirsdag denne uken ble alle ansatte testet. Ifølge assisterende kommuneoverlege i Nordre Follo, Monica Viksaas Biermann, følger kommunen FHIs retningslinjer rundt dette.

– Fullvaksinerte ansatte testes ikke ved første omgang, forklarer hun.

Hensyn til personvern

Virksomhetslederen på Greverud sykehjem sier at hun ikke vil spesifisere om det kun dreier seg om beboere eller beboere og ansatte, men hun bekrefter overfor Oppegård Avis at helsetilstanden til de tre smittede er stabil.

Monica Biermann i kommunen sier at de ikke vil gå detaljert rundt hvilke grupper (beboere eller ansatte) som er smittet.

– Dette er av hensyn til personvern, for at det er snakk om få smittetilfeller. Hadde det vært flere smittetilfeller, syv eller enda flere, skulle vi spesifisere de ulike kategoriene, sier hun.

16 smittede i går

Tirsdag denne uken ble det i tillegg meldt om tre smittetilfeller tilknyttet første trinn på Vassbonn skole.

Totalt ble det registrert 16 smittetilfeller i Nordre Follo tirsdag 24. august. Dette er det høyeste tallet siden 9. mai.

Kilde: Nordre Follo
Kilde: Nordre Follo

Antall smittede i løpet av de siste to ukene nærmer seg 100 innbyggere. Hittil i pandemien har det blitt registrert 17 dødsfall og 2.401 smittetilfeller i Nordre Follo. Dette utgjør cirka 4 prosent av alle de 60.231 innbyggerne i vår kommune, basert på ferske befolkningstall fra 1. august 2021.

Det siste dødsfallet ble registrert 10. august da en eldre person ved Bjørkås sykehjem døde av Covid-19. Dødsfallet er knyttet til smitteutbruddet på sykehjemmet der totalt seks personer var smittet. Den avdøde var ikke vaksinert mot Covid-19.

Venter på ny risikovurdering

Smittesituasjonen i Nordre Follo kommune er nå vurdert å være i det såkalte risikonivå to, "kontroll med klynger", som tilsier at utbruddet både lokalt og regionalt er under kontroll.

En ny risikovurdering skal gjøres av kommuneoverlegen i Nordre Follo senere i dag, onsdag 25. august, med publisering på kommunens hjemmeside senest i morgen.

Oppegård Avis følger opp saken og oppdaterer deg fortløpende.

Powered by Labrador CMS