BEKYMRET: Helsedirektør Bjørn Guldvog mener at det blir vanskelig å holde smitten nede.

Vurderer munnbind på skoler

Helsedirektoratet vurderer nå om de skal anbefale strengere smitteverntiltak på skolene, sa helsedirektør Bjørn Guldvog til P4 tidligere i dag.

Publisert Sist oppdatert

– Vi vurderer nå om det skal bli påbudt med munnbind på skoler og om meteren må dobles. Vi ønsker å holde skolene åpne, og da må vi gjøre det på tryggest mulig måte. Vi har enda ikke konkludert, men vurderer skjerpede smitteverntiltak på skolen, sa Guldvog til P4.

SMITTETALL PER FREDAG: Den siste statistikken over smittetallene i Nordre Follo er per fredag 26. februar.

Både han og helseminister Bent Høie (H) er bekymret over en kraftig økning i smittetall, særlig i Oslo og Agder, hvor smitten er knyttet til utbruddet av den britiske virusvarianten av Covid-19.

Smitteøkningen kan føre til at øvrige tiltak kan bli skjerpet ytterligere, varslet helsedirektøren.

– Det blir vanskeligere i ukene som kommer å holde smitten nede på et lavt nivå og å ha kontroll på smittesituasjonen. Vi er avhengig av å forsterke arbeidet med testing og smittesporing, men det kan bli nødvendig å skjerpe smitteverntiltakene, sa Guldvog til P4.

Høyeste smittetallet i Norge siden 13. januar

De siste sju dagene er det registrert til sammen 2216 nye smittetilfeller i Norge hvorav 551 kun det siste døgnet. Dette er det høyeste smittetallet siden 13. januar.

Mange steder er muterte virus på fremmarsj. Når det gjelder Nordre Follo, har det blitt registrert 91 mutasjonstilfeller av Covid-19 i vår kommune hittil i 2021, men situasjonen er under kontroll, ifølge kommuneoverlege Kerstin Johnsen Myhrvold.

– Vi har ingen pågående utbrudd av Covid-19 i Nordre Follo per i dag, men kommunen følger ekstra godt med på mutasjonssmitten og utfører forsterket TISK (tiltakene med testing, isolering, smittesporing og karantene) ved behov, skrev Myhrvold i sin risikovurdering i går.

Ifølge kommuneoverlegen har vi nå et lavere smittetrykk i kommunen, men Myhrvold har påpekt i sin risikovurdering at smittesituasjonen fremdeles er meget sårbar og ustabil.

– Vi har fått erfare hvor raskt ting kan snu. Derfor må vi ikke slippe opp på de generelle grunnleggende smittevernsprinsippene som å holde oss hjemme når vi er syke, utføre god håndhygiene, holde god avstand til hverandre og teste for Covid-19 med lav terskel, skrev Myhrvold.

Stor økning i smitte blant unge fra 10 til 19 år i Oslo

Onsdag denne uken meldte NRK om en stor økning i smitte blant unge i nabokommunen Oslo.

Fra uke seks til uke syv har det i Oslo vært en økning i antall smittetilfeller i alle aldersgrupper unntatt gruppen 50–59 år, ifølge NRK.

De skriver at statistikken er basert på den siste ukesrapporten fra Oslo kommune. Størst økning var det blant unge i alderen 10-19 år – her har antall smittede økt fra 47 til 122 tilfeller.

Når det gjelder aldersfordeling blant de smittede i Nordre Follo i uke syv, var det flest smittet blant aldersgruppene 25-34 år og 45-54 år (29,2 prosent smittede hos begge aldersgruppene), etterfulgt av gruppen på 15 til 24 år, som utgjør cirka 21 prosent av alle smittede i uke syv.

Powered by Labrador CMS