KLARE FOR MATCH: Kolbotn J03 har de siste årene opparbeidet seg en ganske sterk merittliste, og nå skal de måle krefter mot de aller beste i regionen.
KLARE FOR MATCH: Kolbotn J03 har de siste årene opparbeidet seg en ganske sterk merittliste, og nå skal de måle krefter mot de aller beste i regionen.

Klart for første kamp i regionalserien

Kolbotns J03 debuterer i den nye regionalserien på Østre Greverud i kveld.

Publisert

For første gang skal det i år gjennomføres seriespill for jenter hvor flere fotball kretser har gått sammen og laget en Regional Serie.

Denne består av de ti beste lagene i J15 klassen fra Østfold, Akershus, Oppland, Hedmark og Oslo.

– Vi gleder oss

Alle lag måtte igjennom kvalifisering i vinter og Kolbotn J03 er ett av lagene som kom seg igjennom nåløyet.

Les også: Inviterer til brytekurs for jenter

– Vi gleder oss veldig til å få tøffe seriekamper gjennom hele sesongen. Det er ganske stor variasjon på lagene i de vanlige kretsseriene og dette har medført at mange kamper har vært veldig ujevne. Nå vil vi få tøff matching hver eneste uke og det tror vi er bra for utviklingen. Dessuten vil vi møte motstand på egen alder og det syns vi er bedre enn at jenter ofte blir sendt oppover i årgangene for å matche seg mot jenter som er både 2 og 3 år eldre, sier Pål Wirak.

Strenge krav

Det er strenge krav til arrangementer i denne serien og det har medført at Kolbotn må spille sine hjemmekamper på Østre Greverud Kunstgress.

Les også: Grei debut for Oppegårds nye seniorlag for damer

– Kravet til bl a garderober både til spillere og dommere er ikke mulig å oppfylle på Sofiemyr Kunstgress, så da var Østre Greverud det beste og nærmeste alternativet. Vi syns selvfølgelig dette både er dumt og en smule flaut, men vi gleder oss samtidig til å ønske motstandere velkomne til det flotte idrettsanlegget de har på Greverud, sier Wirak.

Lang merittliste

Kolbotn J03 har de siste årene opparbeidet seg en ganske sterk merittliste. I Regional Serie har de imidlertid ikke satt seg noen resultat mål.

– Vi tar en kamp av gangen og så får vi se hva det rekker til når serien avsluttes i Oktober. Laget skal også delta på flere cuper gjennom sesongen og forhåpentligvis vil god matching i Regional Serie gjøre oss bedre forberedt til å gjøre gode resultater i cuper, sier Wirak.

Les også: Stortap for Oppegårds femtedivisjonsherrer i serieåpningen

Kolbotn serieåpner «hjemme» på Østre Greverud mot kanskje den største favoritten Stabæk, tirsdag 10 april kl 1830. Har du lyst å se noen av de beste J15 spillerne i regionen i aksjon, så er det bare å ta turen.