KONSERT

INVITERER TIL GRATISKONSERT: På bildet ser du arrangør Anita Strømkvist (i bakgrunnen) sammen artist Tina-Marie Strømkvist og skuespiller Johanna Louise Hügle.

Musikkhjerter i Kolben

Lørdag 10. september inviteres alle til en stor konsert hvor flere lokale talenter skal løftes frem. – Publikum kan glede seg til flere musikalske overraskelser, sier Anita Strømkvist fra Solbråtan.

Publisert Sist oppdatert

Anita Strømkvist er styreleder for Folkeakademiet Kultursjov, en relativt ny, frivillig kulturorganisasjon i Nordre Follo som jobber på ideelt grunnlag, og er organisert som et av de totalt ni folkeakademiene i Viken fylkeskommune. Siden mars har de arrangert gratiskurset Sangstund på dagtid på Tårnåsen aktivitetssenter. Nå gleder de seg til å presentere et nytt prosjekt.

Spesielt gledelig er det å gi sceneplass til så mange lokale talenter.

Anita Strømkvist, arrangør av Musikkhjerter i Kolben

– Det heter Musikkhjerter i Kolben og består av to konserter i Kolben. Den første konserten blir arrangert lørdag 10. september, mens den andre konserten kan du oppleve lørdag 5. november, sier arrangøren.

Gratis for alle

Til den første konserten har Folkeakademiet Kultursjov fått støtte på 80.000 kroner fra TAKK-midlene til Nordre Follo kommune. Derfor er billettene gratis for alle innbyggerne. Konserten starter klokken 19:00 og vil vare i to timer, med en pause på 20 minutter mellom de to delene.

– Publikum vil få en herlig opplevelse med en blanding av musikk og historier som handler om håp, forventning og skuffelse, og alt annet som hjertet rommer, sier arrangøren fra Solbråtan.

Flere overraskelser

Under konserten vil du oppleve innslag fremført av forskjellige musikere og artister, som er både under utdanning og som er ferdig utdannet fra Norges Musikkhøyskole (NMH), Barratt Due musikkinstitutt samt andre anerkjente musikk- og kunstinstitusjoner.

– Publikum kan glede seg til flere musikalske overraskelser. Totalt skal vi ha sju sangsolister, seks musikere, fire låtskrivere, to dansere, et kor og en skuespiller. Vi starter med et forspill og går etter pausen over i en hovedkonsert, sier Strømkvist.

Arrangøren sier deler av prosjektet ble brukt i forbindelse med konserten på Roseslottet 16. juli.

– Formålet med denne konserten er å gi publikum en god lørdagsopplevelse, og vise fram dagens unge voksne talentfulle artister, musikere og dansere. Spesielt gledelig er det å gi sceneplass til så mange lokale talenter, sier Strømkvist.

– Som en barndomsdrøm

Tina-Marie Strømkvist (24) fra Solbråtan, studerer produksjon og låtskriving på Westerdal, og skuespiller Johanna Louise Hügle (24), som går på teaterhøyskolen i Trøndelag, er barndomsvenner og gleder seg til å stå på den lokale scenen i Kolben.

– Det er som en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Da jeg var rundt ti år gammel, prøvde jeg alltid å snike meg inn på scenen når døren stod åpen, sier Hügle.

Hun kommer til å fremføre to fortellinger under konserten; en på det musikalske forspillet og en lengre fortelling som vil følge mellom de fire artistinnslagene på hovedkonserten.

– Handlingen er spennende, morsom og kanskje blir det til og med litt flaut, sier 24-åringen.

Tina-Marie Strømkvist jobber for tiden med sitt eget artistprosjekt og det er det hun skal fremføre i Kolben. Musikken er mørk, elektronisk pop med strykerarrangement. Hun gjør alt selv. Altså, produserer, skriver tekst, synger og spiller.

ARTIST: Tina-Marie Strømkvist (24) fra Solbråtan, studerer produksjon og låtskriving på Westerdal.

Byr på stor sjangerbredde

To klassiske solister skal delta på hovedkonserten. Disse er Emilie Hellum og Evita Tellnes.

Publikum vil også oppleve et instrumentalt innslag fra den talentfulle gitaristen Elias Ruben Mortensen Narendran (25) fra Solbråtan. Han har nylig fullført en mastergrad i utøvende klassisk gitar fra NMH. I repertoaret hans kan man finne musikk fra barokken, romantikken, det 20. århundret og noe fra samtiden.

– På scenen kan jeg beskrives som uttrykksfull og lyrisk, sier 25-åringen.

GITARIST: Elias Ruben Mortensen Narendran (25) fra Solbråtan skal fremføre noe instrumentalt.

En av de to danserne som skal opptre på konserten er Anita Marie Arisland fra Ski. Hun og dansepartner Andrea Dybvig beskriver dansen slik:

DANSER: Anita Marie Arisland fra Ski.

– Inspirert av artistenes nydelige musikk, overfører vi toner til fysisk form gjennom bevegelse og uttrykk. Vi beveger oss gjennom følelser, tanker og bølger av energi i samspill med omgivelsene. Dans og musikk har eksistert fra de tidligste øyeblikkene av det vi kjenner som menneskenes historie, og sammen skaper de en mektig opplevelse.

En annen Kolbotn-artist du får høre er Synne Sørgjerd (25). Hun er ofte å høre på Oslo-scenene og sier følgende om egen musikk:

– Jeg skriver, spiller gitar og synger om egen utilstrekkelighet. Jeg gav nylig ut en EP som handler om nettopp det – at jeg alltid er for mye, men likevel aldri nok.

ARTIST: Synne Sørgjerd (25) fra Kolbotn.

Stor konsert i november

I forbindelse med den andre konserten, som skal avholdes i Kolben lørdag 5. november, leter nå arrangøren etter flere sangere til Nordre Follo konsertkor. Det blir en stor konsert, og vi jobber med å få med oss Resa Saffa Park, kjent fra TV-serien Skam og Netflix-serien Ragnarok.

– Vi inviterer alle lokale sangere fra 16 til 45 år som vil synge i Nordre Follo konsertkor til å bli med på audition lørdag 3. september. Den starter i sal to i Kolben kulturhus klokken 14:00. Det hadde vært gøy å få til et stort kor, så alle er velkommen, sier Strømkvist.

Les også: Starter med allsang på Tårnåsen

Powered by Labrador CMS