FIKK DILLA PÅ DART: Interessen for dart dukket opp hos Mathias for cirka tre år siden. Siden den gang har han trent mye. Bildet er fra årets første Norgescup (NC) i dart, som ble arrangert i forrige helg. Her spilte han mot de voksne.
FIKK DILLA PÅ DART: Interessen for dart dukket opp hos Mathias for cirka tre år siden. Siden den gang har han trent mye. Bildet er fra årets første Norgescup (NC) i dart, som ble arrangert i forrige helg. Her spilte han mot de voksne.

Selger kakebokser for å realisere drømmeturen

– Alle pengene som jeg samler inn vil gå til å realisere drømmen om å få delta på juniorturneringen i England, sier dartspiller Mathias Myrvang Isaksen (14) fra Oppegård.

Publisert Sist oppdatert

Mathias Myrvang Isaksen fikk dilla på dart for snart tre år siden. I dag er han den eneste aktive juniorspilleren i hele Norge.

14-åringen drømmer om å leve av å spille dart. Han drømmer om å spille i de store turneringene på de store scenene, men da må han ut av Norge,

– Jeg har alltid ønsket å ha flere juniorspillere å spille mot, men det finnes ingen andre aktive spillere på min alder i Norge. Dart er ikke anerkjent som idrett her i landet, i motsetning til flere andre land. Det finnes heller ingen junior-turneringer i Norge for ungdom under 18 år, sier Myrvang Isaksen.

STARTET VÅREN 2019: Mathias Myrvang Isaksen startet med dart våren 2019. Han er nå heltent på dart og trener daglig.
STARTET VÅREN 2019: Mathias Myrvang Isaksen startet med dart våren 2019. Han er nå heltent på dart og trener daglig.

To helger i England

Det finnes noe som heter PDC (Professional Darts Corporation), og de har en godt utviklet juniorsatsing i England. Deres junioravdeling, JDC, arrangerer ulike turneringer og arrangementer for spillere under 18 år.

Ifølge Mathias har han drømt lenge om å delta på JDC Foundation Tour. Denne drømmen ønsker han å realisere i år. Det er lettere sagt enn gjort, for at familien har en utfordring med å finansiere denne drømmen.

Årets JDC-turneringer for juniorene går av stabelen en helg i april og en helg mai, i Birmingham.

30.000 kroner

– Jeg har et mål om å være med på JDC Foundation Tour i år. Her kan jeg møte dartspillerne på min alder fra de store dartnasjonene som Nederland og Storbritannia. Hvis jeg vinner i Foundation Tour, er det absolutt det beste jeg kan oppnå på det stadiet jeg er nå. Vinneren får også lov til å delta i neste års turnering for de viderekomne. Å vinne der er definitivt noe av det beste en på min alder kan oppnå , sier den målbevisste 14-åringen.

For å være med på de to turneringene trenger han økonomisk støtte. Selve turen, inkludert flybilletter, hotellovernattinger og påmeldingen, er anslått til å koste cirka 30.000 kroner.

– Det finnes ingen juniorgruppe å søke om stønad til. Det finnes ingen mulighet til å søke om midler til utstyr, drakter, treningsleir eller turneringer. Alt Mathias gjør må betales av egen lomme, sier moren til Mathias, Nina Myrvang-Steff.

Solgte for 4.000 kroner

SELGER KAKEBOKSER: 14-åringen fra Oppegård gjør all jobben selv.
SELGER KAKEBOKSER: 14-åringen fra Oppegård gjør all jobben selv.

Mathias vil gjerne realisere drømmen og har allerede startet en innsamling. Et selskap som driver med distribusjon og hjelp til dugnad ved salg av blant annet kakebokser, har godkjent Mathias som selger selv om han egentlig ikke møter kriteriene deres.

– De sa at de vil hjelpe meg med å nå drømmen, sier 14-åringen takknemlig.

Han har sagt ja til å selge kakeboksene og gjør all jobben selv. Det gjør han i fritiden utenom treningen.

– Jeg ligger godt an. Siden forrige helg har jeg solgt kakebokser for cirka 4.000 kroner. Det har gått over all forventning, sier Mathias fornøyd.

I de nærmeste ukene skal han gå med kakeboksene fra dør til dør i nærområdet, men han håper at det finnes lokale bedrifter som vil være med på å sponse turen hans.

Spilte mot de voksne

Mathias trener tre til fire timer hver dag, og synes det er skikkelig gøy å føle fremgangen. Resultater fra årets første Norgescup (NC) i dart, som ble arrangert i forrige helg, er et godt bevis på de gode prestasjonene.

NC i dart er en serie turneringer der man kan samle poeng til en totalsum gjennom året. Siden det ikke finnes noen junior-turneringer i Norge, har 14-åringen valgt å spille mot de voksne under årets første NC.

– Jeg spilte ganske bra i helgen og jeg er godt fornøyd med hvordan skulderen fungerer nå etter operasjonen. Lørdag var det innledende puljespill før cup. Jeg tapte dessverre alle kampene mine og gikk ikke videre, men jeg tapte ingen av de uten å ta et legg eller to fra motstanderen, forklarer Mathias.

Under selve cupen på søndag vant han første match med 4-0 og spilte bra videre, men bommet kun med to piler på avgjørende dobbel.

– Da gikk jeg videre til neste kamp hvor jeg møtte en av de beste spillerne i Norge, Stig Jarle Knutsen. Det ble tøff motstand, men jeg holdt på snittet mitt. Jeg tok til og med et leg fra ham, med et snitt på 79,1, sier Mathias stolt.

Les også: Drømmer om å spille dart i utlandet

Powered by Labrador CMS