FØRSTEPLASSEN: På bildet ser du Mathias Myrvang Isaksen, som vant Kungsbacka Open torsdag 26. mai.

Vant overlegent i Sverige

Dartspiller Mathias Myrvang Isaksen (14) fra Oppegård vant 3-0 i finalen under Kungsbacka Open i Sverige.

Publisert Sist oppdatert

– Endelig fikk jeg prøvd meg mot svenske juniorer. Det var mye nerver i første matchen, og jeg tapte. Etter å ha ristet litt løs frustrasjonen, slappet jeg mer av og det løsnet. Da kom seirene og til slutt 3-0 til meg i finalen, sier Mathias Myrvang Isaksen (14) fra Oppegård.

Han fikk dilla på dart for tre år siden. I dag er han den eneste aktive juniorspilleren i hele Norge. Torsdag 26. mai tok han turen til Sverige for å måle krefter med de svenske juniorspillerne under turneringen Kungsbacka Open 2022, som ble holdt rett utenfor Gøteborg.

– Mathias var nervøs. Dette var hans første turnering i Sverige. Den første kampen tapte han, men deretter ble det seier i resten av kampene, sier Nina Cecilie Myrvang-Steff, den stolte mammaen til 14-åringen.

Viste seg i finalen

Ettersom Mathias er Norges eneste juniorspiller innen dart, finnes det ingen juniorsatsing eller juniorlandslag her i landet, men Mathias viste på torsdagens turnering at han er på samme nivå som det svenske landslaget.

– I finalen ble vi vitne til en veldig bestemt Mathias som nærmest gruset Sebastian Otter, som er Sveriges nest beste dartspiller i juniorklassen og svensk landslagsspiller, sier Nina Cecilie Myrvang-Steff.

Flere planer

– Det føltes skikkelig godt å få vist nivået mitt mot andre juniorer, og ikke bare spille mot voksne som jeg gjør i Norge, sier Myrvang Isaksen.

Han er godt fornøyd med resultatene i Sverige, og takker lokalmiljøet og lokale sponsorer for støtten hittil.

Nå venter et par norske turneringer på den ivrige 14-åringen. Mathias er også spesielt invitert til å spille den pro-klassen i elektronisk dart. Selv om han egentlig spiller stål-dart, tar han denne utfordringen på strak arm. Den ovennevnte turneringen vil for øvrig streames på Facebook-siden til Live Darts Norge.

Powered by Labrador CMS