KURSET: Glade ansatte fra Frisklivssentralen ble kurset av Martin Giæver (i midten). Nå skal de bli enda bedre på digitale flater.

Raus gave ble digital kompetanse

Du har kanskje sett dem på sosiale medier? Ansatte ved Frisklivssentralen streamer treninger, intervjuer og tips til sunn matlaging. Nå skal sendingene bli proffere.

Publisert

Etter koronarestriksjonene ble innført for snart to måneder siden, har Frisklivsentralen i Nordre Follo funnet nye måter å nå både gamle og nye brukere på. Covid-19 gjorde det brått umulig å gjennomføre treninger, kurs og samtaler som før.

De ansatte skjønte raskt at sosiale medier var løsningen. Hver dag er det sending på Facebook, og stadig kommer det nye følgere - og positive tilbakemeldinger, heter det i en melding lokalavisen har fått fra Turid Bondevik, avdelingsleder forebyggende helsetjenester i Nordre Follo kommune. 

– For meg var det viktig å trene, også i denne koronatiden. Livetreningene er de beste, da kjenner jeg på et fellesskap med de andre, sier Tone Borgen Landerud, som følger minimum 3 treninger i uken.

Digitale flater

I tillegg til daglige treningsøkter, kommer tips og råd for god helse. På sikre digitale rom, gjennomføres taushetsbelagte samtaler. Driften er i full gang, hovedsakelig gjennom digitale flater.

Saken fortsetter under bildet!

YOGA: Frisklivssentralen strømmer både intervjuer, tips og treninger. I går var det for eksempel yoga med Linda.


Men på tross av pågangsmot og gode ideer, kjente de ansatte at de ikke var helt rustet for den nye hverdagen.

– Da jeg så et intervjuopptak av meg selv fikk jeg hakeslepp, forteller frisklivsveileder Anders Grindahl.

– Inni meg satt jeg og jublet over det intervjuobjektet sa, men på skjermen virket jeg uengasjert og sløv.

Kurset av NRK-kjendis

ENGASJERT: Martin Giæver er et kjent ansikt fra NRK. Han holdt et engasjerende kurs for de ansatte ved Frisklivssentralen.

Derfor ble en uventet og raus gave fra en lokal bedrift i Ski ekstra kjærkommen. Pengegaven ble brukt til det de ansatte ønsket seg aller mest: Kurs i digital formidling og innkjøp av bedre teknisk utstyr. Som formidlingsinspirator ble Martin Giæver hentet inn. Han er kjent som blant annet nyhetsreporter og programleder på NRK.

– Det er viktig at dere er godt forberedt, smiler og har en god begynnelse og slutt, prentet Giæver inn i de Frisklivs-ansatte, før hver og en ble drillet i intens trening på kamerainnstilling, forberedelser og flørting med kameraet.

– Her var det innsats, latter og høy stemning, forteller de ansatte, før de oppfordrer:

– Følg med på Frisklivssentralens Facebookside fremover! Nå vil både lys, lyd og formidling bli bedre! En bedre investering kunne man vel ikke ha tenkt seg?

Powered by Labrador CMS