HER SKJEDDE DRAPSFORSØKET: I den nest fremste gule blokken i bildet, skjedde drapsforsøket.

Kvinnen operert etter drapsforsøk

En 18 år gammel kvinne fra Oppegård ligger på sykehus etter en voldshendelse. Seks familiemedlemmer er pågrepet. Kvinnen er operert, men ikke livstruende skadd.

Publisert

En 18 år gammel kvinne fra Oppegård ligger på sykehuset med moderate skader, etter en voldshendelse i Flåtestadveien tirsdag kveld. Kvinnen er ikke livstruende skadet, men er operert, ifølge politioverbetjent Rikke Hallgren.

Meldingen om voldshendelsen kom inn til politiet klokken 19.00 tirsdag kveld, og seks personer, alle i nær familie med kvinnen, er pågrepet og siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk. Motivet for drapsforsøket er foreløpig ukjent, melder politiet.

– Vi er i en innledende fase av etterforskningen, og jobber med å få klarhet i hva som har hendt. Vi fortsetter teknisk etterforskning og avhør av pågrepne og vitner utover dagen, sier politioverbetjent Rikke Hallgren.

Beslag og avhør

Politiet har foretatt sporsikring på åstedet, og gjennomgår nå beslag.

– Vi har ulike typer beslag vi må gjennomgå. I tillegg har vi pågrepet seks personer som skal avhøres, og som har en del rettigheter som skal ivaretas.

BISTÅR: – Kommunens oppgaver er nå å ivareta og bistå familien, sier ordfører Thomas Sjøvold..

Blant de siktede skal det være mindreårige, og barnevernsvakten og lokalt barnevern er koblet inn i følge politiet.

Les også: Forsøkt drept av familiemedlemmer

– Vi skal benytter de avhørerne vi har som har spesialkompetanse på barn og særlig sårbare personer, sier Halling.

Kriseteamet i Oppegård har blitt tidlig varslet og vært veldig tidlig på banen, ifølge politiet. Kommunen ble informert om hendelsen i går kveld informerer ordfører Thomas Sjøvold.

– Kommunens oppgaver er nå å ivareta og bistå familien.Vi setter inn nødvendige ressurser fra våre helse og omsorgstjenester, blant annet, kriseteam, sier Sjøvold.

Utover dette har kommunen ingen ytterligere kommentarer nå, i og med at dette er en politisak, sier Sjøvold. 

– Hørte at det hadde vært knivstikking

En nabo i området, var ikke selv vitne til hendelsen, men har oppfattet etter å ha snakket med andre naboer i området at hendelsen skal ha skjedd på parkeringsplassen utenfor blokkene, rett etter klokken 19.00 tirsdag kveld.

HER SKJEDDE DRAPSFORSØKET: I den nest fremste gule blokken i bildet, skjedde drapsforsøket..

–  Jeg fikk høre at det hadde vært en knivstikking på parkeringsplassen. Det er veldig trist. Det er en barnehage rett ved siden, og mange unge mennesker som går gjennom der. Det er ikke bra i det hele tatt, men selvfølgelig mest tragisk for hun som har fått kjenne dette på kroppen, sier naboen, som føler seg engstelig.

– Når vi ser at sånne ting kan skje rett utenfor stuedøren, tenker man på det. Jeg som nabo føler meg utrygg. Jeg har bodd her i åtte år, men det har aldri vært noe bråk her, utover vanlig barnestøy, fortsetter han. 

Les også: Drapsforsøk på 18-åring på Greverud

Politiet kan ikke bekrefte at det har skjedd en knivstikking.

– Det har vært en voldshendelse, men vi kan ikke gå ut med noen opplysninger rundt selve voldshendelen, sier Halling.

Flere åsteder

Politiet bekrefter det naboer sier om at det er sannsynlig at hendelsen har skjedd utenfor boligen til kvinne, men vil ikke slå det helt fast.

– Det er mye som tyder på at det har skjedd ute, men vi har flere åsteder som vi må få kartlagt før vi kan gå ut og si at det har skjedd ute, sier Halling.

Avhør foregår fortløpene, ifølge politiet.

– De kommer til å pågå en stund fremover, sier Halling.

Powered by Labrador CMS