ER MED PÅ DUGNAD: Tobarnsmor Anette Lofthus Hansen (49) er en av de mange frivillige som har stilt opp for å bidra til at vaksineringen i Nordre Follo går som smurt. 49-åringen fra Oppegård har helsefaglig bakgrunn som sykepleier, men har i dag en fulltidsstilling på kontor innen offentlig forvaltning. Foto: Privat

Roser frivillige for innsatsen

Kommunen takker alle frivillige som stiller opp for at vaksinering i Nordre Follo skal gå knirkefritt.

Publisert

Rundt 50 helsepersonell har siden januar bistått frivillig som vaksinatører, observatører etter gjennomført vaksinering og under opptrekk av vaksine.

– Både leger, sykepleiere og helsesekretærer med vaksineringskompetanse er blant disse, sier Marit Skjerven, som er avdelingsleder for vaksinasjon i Helse og Mestring Nordre Follo.

Les også: – Veldig givende og hyggelig jobb

Flere frivillige veivisere

Det er ikke bare helsepersonell som har stilt opp for å bidra til at vaksineringen i Nordre Follo går som smurt.

– Rundt 15 frivillige bistår oss som veivisere. De gjør virkelig en god jobb med å sørge for god flyt gjennom vaksinestasjonen, sier Skjerven.

I tillegg til disse har Røde Kors Oppegård sagt seg villig til å stille med veivisere på alle onsdager i første rekke fram til sommeren.

Les også: – Meget sårbar smittesituasjon

Opp mot 1.200 per dag

– Vi får mange gode tilbakemeldinger om flyten gjennom vaksinestasjonen og at innbyggerne føler seg godt ivaretatt. Hver vaksinedag har vi nå mulighet til å vaksinere opp mot 1.200 innbyggere. Det eneste vi venter på er å få et høyere antall vaksiner enn hva som har vært tilfelle til nå, sier Skjerven og takker alle frivillige som har stilt opp hittil i år.

Hun påpeker at kommunen er svært fornøyd med at de nå er i ferd med å fullføre vaksinering av risikogruppene med underliggende sykdommer.

Les om dette her: Dette bør du vite om vaksinering i Nordre Follo i tiden fremover

Powered by Labrador CMS