SKIENTUSIAST: Knut Oppegaard elsker å stå på ski, og nå håper han mange har lyst til å bidra til bedre skiopplevelser lokalt gjennom dugnaden.

– Skal vi bruke skiløypene, må vi ta i et tak også!

Lokalpolitiker og ski-entusiast Knut Oppegaard drar i gang dugnad for lokal-løypene. Nå ber han deg om å bli med!

Publisert

Snøen har kommet, og skigåingen er allerede godt i gang, for eksempel på Østre Greverud. Her er det kunstsnø, men utenfor Greverud, er det også kilometer på kilometer med skiløyper som bare venter på at Kong Vinter skal melde sin skikkelige ankomst.

Engasjerer seg

Knut Oppegaard er lokalpolitiker for Høyre, og han er skientusiast til beinet. Nå ønsker han å dra i gang en dugnad for løypene fra Bukkesti til Sterkerud,  en rundt to kilometer lang løype. 

Dugnaden skal foregå førstkommende helg, nærmere bestemt den 12. november klikken 08.00. Og her trengs det folk!

– Vi gjør dette fordi det er morsomt, og fordi det er så enkelt at man bør bidra til eget bruk. Rydding av skiløypene gjør seg ikke av seg selv. Denne løypen blir hyppig brukt av Oppegård-folk, og nå håper jeg at mange blir med på ryddedugnaden, slik at løypene kan bli knallbra i år, sier Oppegaard. 

PS! Saken fortsetter under bildet. Se bildekarusell øverst i saken for å se hvor det skal arbeides!

HER SKAL DET RYDDES: Slik ser det ut i løypen i dag. Målet er å sette den i en bedre stand, slik at snøen kan falle ned, løyper kan legges og turopplevelsen blir bedre!

Gror igjen

Løypen, som ligger på en gammel tømmervei, tar hver uke på vinteren Oppegård-folket via Stallerudhytta og ut i Marka. Det er flotte opplevelser, men naturen er i ferd med å ta overtaket. 

– Noen steder gror trærne om trent sammen, og da faller ikke snøen ned. Da får man heller ikke lagt løyper. I tlilegg er det mye nedfall fra trærne som gjør at det blir barnåler og kvist i løypene. Dette er en av de mest brukte og populære skiløypene i vårt område, men vedlikeholdet har vært mangelfullt. Drar vi lasset sammen, kan vi sette i stand løypen til det den fortjener å være. Da bidrar man til både egne og andres turopplevelser, sier Oppegaard. 

SKIENTUSIAST: Knut Oppegaard elsker å stå på ski, og nå håper han mange har lyst til å bidra til bedre skiopplevelser lokalt gjennom dugnaden.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

Bli med du også

Oppegaard håper folk, både med og uten motorsag, kan melde interesse for å være med på dugnadslaget, som per i dag består av rundt seks personer. 

– Det pågår en interessant diskusjon om dugnad i idrettslagene våre. Dette er ekte dugnadsarbeid. Vi trenger folk som er vant til å håndtere en motorsag, som liker å stå på ski, som kan bruke kroppen og er vant til litt hagearbeid utenfor sofaen sin, sier Oppegaard. 

– Om du er interessert, men forhindret, gi evt. et bidrag til drivstoff og forbruksmateriell. Overskudd deles mellom Skiforeningen og Oppegård Idrettslag, sier han.

HER SKAL DET RYDDES: Slik ser det ut i løypen i dag. Målet er å sette den i en bedre stand, slik at snøen kan falle ned, løyper kan legges og turopplevelsen blir bedre!

– Arbeidene foregår i samarbeid med Skiforeningen og det er innhentet fullmakt fra berørte grunneiere. Dersom dette blir vellykket, vil vi prøve å etablere en gruppe som kan bidra til rydding og vedlikehold av løyper og stier på permanent basis. Skimt er utfordret til å stille et lag som starter ryddingen fra Sterkerud, sier Oppegaard. 

Dersom du vil bli med på dugnaden, tar du kontakt på telefon 900 20 370 for avtale om oppmøte.

Powered by Labrador CMS