FOREVIGET: Fra venstre sitter Ela Nilsen, Styrk Oskar Ørnebo, Marlene Ringnes Hagen, og Tuva Marie Mork. Alle går i 9. klasse ved Ingieråsen skole. Skrinet med nåtiden og fremtidens Oppegård ligger midt i mellom dem, og deres bidrag til historien er nå gravlagt under flere spadetak med sement.

Her ligger nåtiden

Elever fra Ingieråsen skole har gravlagt nåtiden og fremtiden. På toppen skal omsorgsboligene bygges!

Fredag 9. mars var det grunnsteinnedleggelse til de kommende kommunale omsorgsboligene i Edvard Griegs vei, og elever fra 9. klasse hadde æren av å lage innholdet til skrinet som ble sunket i bakken.

Til stede var blant andre ordfører, rådmann, kommunalsjef, prosjektleder, og arkitekt.

Saken fortsetter under bildet. 

Skrin for fremtiden

EN DEL AV HISTORIEN: Elev Ela Nilsen dekker skrinet med sement.

Grunnsteinen er et skrin som skal representere nåtidens og fremtidens Oppegård, og det er elevene fra 8. og 9. klasse ved Ingieråsen skole som har stått for innholdet.

– Vi har laget to filmer som viser hvordan det er å være ung i Oppegård i dag, og 8. klasse har laget et tankekart om hvordan fremtiden blir. I tillegg legger vi ned avisutklipp, spinner, øreplugger, mynter, og andre småting som representerer nåtiden, forklarer Tuva Marie Mork.

Her kan du se flere bilder fra grunnsteinsnedleggelsen!

Skolen blir byggets nærmeste nabo, og kommunalsjef Else Karin Myhrene er glad for at skolen ønsket å være med på dette.

– Vi håper på et like godt samarbeid med skolen fremover, sa hun.

Saken fortsetter under bildet. 

HØYTIDELIG: Det var en høytidelig seremoni i brakkene nedenfor skolen fredag 9. mars. Her mottar elevene gave fra kommunalsjef Else Karin Myhrene.

Dette skal bygges her

Omsorgsboligene bygges for eldre mennesker med funksjonssvikt, og skal bestå av 72 boliger, et bokollektiv for demente, dagsenter og base for hjemmetjenesten.

Enda flere eldre i sentrum, tenker du?

Dét har arkitekten, som forøvrig er fra Svartskog, tenkt på!

Les også: Omsorgsboligene tegnes av lokal arkitekt

– Blant annet er bygget tegnet med en undergang som gjør at skoleelevene som brukte skolestien her før, kan fortsette å gå gjennom området. I tillegg skal det bli benker, park, kafé og andre tilbud som gjør området levende, forklarer arkitekt og Svartskog-boer Lars Haugen.

Miljøvennlig

Bygget er, i følge utbyggerne, CO2-vennlig, fordi CO2-en bindes så lenge bygget står, og avgir ikke gasser. Materialet er fornybart, og gir godt innemiljø og skal bidra til riktig luftfuktighet.

Les også: Farvel, kontanter!

INGEN VEI TILBAKE: Ordfører og elever legger ned skrinet. Etterpå ble det dekt av sement, og senere flere tonn byggemasse.

Det blir noe redusert byggetid- og støy siden elementene produseres på fabrikk og fraktes til byggeplass kun for montering. 

Saken fortsetter under bildet.

Løft for Oppegård

Etter at filmene var vist, og kake var spist, gikk alle ned til hjertet av byggeplassen, hvor skrinet ble lagt under sement. 

– Omsorgsboligene blir et stort løft for Oppegård kommune. Vi vil kunne gi god pleie til innbyggerne når de trenger det, og vi tar den oppgaven alvorlig. Også er det kjemphyggelig at Ingieråsen vil være med på prosjektet og være med på å gi noe fra 2018 til fremtidige generasjoner, sa ordføreren i sin tale.

Les også: Spaden er satt i jorden på Myrvoll

DOKUMENTERT: Nåtiden dokumenteres i avisutklipp og andre ting som representerer Oppegård anno 2018. Fra venstre står Marlene Ringnes Hagen, Styrk Oskar Ørnebo, lærer Anette Seip, Tuva Marie Mork, og Ela Nilsen.

Og hva synes elevene selv? 

– Dette har vært veldig morsomt og spennende å få være med på dette, sier elev i 9. klasse, Marlene Ringnes Hagen. 

Med-elev Styrk Oskar Ørnebo synes også denne dagen var minneverdig. 

– Jeg kommer aldri til å glemme dette! Det har vært veldig kult å være med på en del av historien. Jeg har aldri gjort noe slikt før, sier han engasjert. 

 
Powered by Labrador CMS