KRITISK: Merete Bellingmo (Ap).

– Har aldri hørt om dette før

Opposisjonspolitikerne reagerer på manglende informasjon om kloakkutslippene i Kolbotnvannet.

Publisert

Vi har vært orientert om overvannsproblematikken og at ved kraftige regnskyll renner det kloakk i Kolbotnvannet, men jeg har aldri hørt om utslipp fra nødoverløpene til pumpestasjonene og at det er snakk om så store mengder som flommer over i Kolbotnvannet hvert år, sier hun.

Bellingmo har i syv år vært gruppeleder for Oppegård Ap samt kommunestyremedlem i ti år. Hun sier hun aldri har hørt om at det kommer utslipp i Kolbotnvannet fra nødavløpene til pumpestasjonene.

Ap-politikeren reagerer på at utslipp fra nødoverløpene ikke har vært et tema på de politiske møtene.

– Informasjon gir motivasjon.

Merete Bellingmo (Ap)

De to kloakksakene viser nok at vi bør informeres i større grad enn i dag, spesielt med tanke på at Kolbotnvannet har vært et sårbart tema i hvert fall de siste 30 årene. Administrasjonen kunne sette opp tall og redegjøre om utslipp fra nødoverløpene. Da kunne man drive med litt mer offensiv politikk. Informasjon gir motivasjon. Dette er en måte å påvirke oss, politikerne, til å ta grep, sier Bellingmo.

Hun reagerer også på manglende respons fra administrasjonen ved henvendelser fra de folkevalgte.

Jeg har spurt om planer og tiltak på overvann flere ganger uten at det har vært respondert, sier Bellingmo.

Les også: – Dette lukter ille

Kritiserer administrasjonen og Høyre

Hans Martin Enger (MDG) reagerer også kraftig på manglende informasjon om utslipp fra nødoverløpene.

REAGERER KRAFTIG: Det er veldig ubehagelig og bør tas opp, sier Hans Martin Enger (MDG). Foto: Yana Stubberudlien

Denne saken går i rekken av ting vi burde ha vært opplyst om.

Jeg har aldri hørt om at det kommer utslipp i Kolbotnvannet fra kommunens egne systemer. Denne saken går i rekken av ting vi burde ha vært opplyst om. Vi trenger å ta en alvorlig gjennomgang av dette, samt kommunikasjonsrutinene og innsynsproblematikken i forbindelse med postjournalen, sier MDG-politikeren.

Enger sier at han reagerer også på at både varaordfører Kjell Pettersen (H) og ordfører Thomas Sjøvold (H) har vært orientert om kloakklekkasjen fra Kolben, mens opposisjonen ikke har fått informasjon om dette.

Vel så alvorlig er det at Høyre sitter på slik informasjon uten å bringe den videre til opposisjonen. Det er veldig ubehagelig og bør tas opp, sier han.

Les også: – Dette er hemmelighold

– Husker ikke

Thomas Sjøvold påpeker at det ikke er politikernes ansvar å legge frem opplysningene om utslipp.

Jeg hadde sikkert reagert på mengden utslipp hvis jeg hadde lest om disse tallene. Det er åpenbart alt for mye utslipp.

Thomas Sjøvold (H), ordfører

Det er rådmannen som må stå for det som legges frem til politikerne. Jeg leser mange hundre dokumenter hver dag. Det er godt mulig jeg har hørt om utslipp fra nødoverløpene, men jeg husker ikke. Jeg hadde sikkert reagert på mengden utslipp hvis jeg hadde lest om disse tallene. Det er åpenbart alt for mye utslipp, sier Thomas Sjøvold (H).

Han sier at han er godt orientert om at hele nedslagsfeltet til Kolbotnvannet er et problem i forhold til utette ledningsnett med kloakklekkasjer og overvannshåndteringen.

Vi prøver å skifte ut rørene så fort som mulig og har økt målet om utskiftingstakten til to prosent i 2018, men jeg er helt enig i at det går for sakte, sier Sjøvold.

Powered by Labrador CMS