BLID: Du som kunde kan forvente denne type velkomst når du besøker Elixia Kolbotn
BLID: Du som kunde kan forvente denne type velkomst når du besøker Elixia Kolbotn

Finn tilbake til vårformen

Det er merkbart flere som trener etter nyttårsskiftet. Årsaken er at folk vil endre gamle vaner og finne på nye rutiner mener Christine Henriksen som er senterleder på Elixia Kolbotn.

Publisert

 

For de aller fleste innebærer juleferien treningsfri og mye kaloririk mat. Etter juleferien er slutt, vil mange komme i gang med treningen. Elixia Kolbotn, som får stadig flere besøkere om dagen, har noen nyttige råd til deg som vil gjøre nettopp det.

To ganger

 Hvor mange ganger i uken burde man trene?

–  To ganger i uken er et godt utgangspunkt. Men jeg er opptatt av at folk skal lage seg en plan for treningen ut i fra deres utgangspunkt og livssituasjon. For noen er det naturlig å trene syv dager i uken, for andre er det en terskel å komme i gang med en. Den beste treningen er den det bli noe av, så planlegg det antallet økter som passer inn med resten av hverdagslivet ditt. Det er ikke sånn du må trene tre ganger i uken for å ha noen effekt. Er du ny til trening er det veldig flott hvis du får til to gode økter i uken, sier Henriksen.

Hun mener at to ganger i uken er verken for lite eller for mye.

Les også: Eirik fra KIL tok NM-sølv

For hardt

Noen klarer å komme i gang med treningen, og noen av dem begynner altfor hardt.

–  Det er ingen vits i å begynne for hardt. Da brenner man alt kruttet med én gang, sier hun.

FÅ DET TIL: Det er den viktige beskjeden fra PT Elena og senterleder Christine
FÅ DET TIL: Det er den viktige beskjeden fra PT Elena og senterleder Christine

Hun tilføyer at man risikerer å miste motivasjonen eller i verste fall dra på seg vondter og skader hvis man begynner for hardt.

 

PT anbefales

Personlige trenere er sterkt anbefalt av Henriksen som en investering i din egen helse.

–  En PT hjelper deg med å lykkes. De vurderer målsetningen din, utgangspunktet ditt og livssituasjonen din, og tilrettelegger treningen akkurat for deg. Også får du motivasjon og et realt spark bak til å lykkes med treningen din. Et treningsprogram som står i et blad eller på YouTube, er ikke tilpasset det enkelte individet og dine behov, minner Henriksen om.

UNDER OPPGRADERING: Slik så senteret ut før nye apparater ble installert 
UNDER OPPGRADERING: Slik så senteret ut før nye apparater ble installert 

Gruppetrening

Henriksen oppfordrer alle til å benytte seg av gruppetrening i tillegg til egen trening.

–  Mange tenker: Dette skal jeg klare selv eller jeg må trene meg opp for å bli med på gruppetrening. Det er feil innstilling. Gruppetrening hjelper deg med å få det til. Du møter en instruktør som motiverer deg og driver deg gjennom treningen. sier Henriksen.

Det finnes forskjellige typer gruppetrening. 

–  Vi har gruppetimer for alle- uansett hvilket mål du har med treningen din. Om du vil bli sterkere, mer bevegelig, liker å danse, vil komme i generelt bedre form, vil øke kondisjonen din eller skal trene deg opp igjen etter svangerskap. Det at gruppetimene går til faste tider bidrar til å gjøre treningen mer forpliktende for deg selv- og det igjen øker sjansen din for å lykkes.  

Hun tilføyer at forskning viser at de som trener i gruppe trener mer regelmessig og over lenger periode. Dette øker sannsynligheten for at du får oppnår målene dine med treningen- at du får det til.

Les også: Kolbotn-gutt debuterer i håndball-EM

Andre treningsmetoder

«Bootcamp» er en voksende trend på treningsmarkedet.

–  Våre Bootcamp har blitt superpopulære! De går over 10 uker, er ledet av en personlig trener, og garanterer deg resultater! Du trener sammen med en liten gruppe mennesker som alle har samme målsetning som deg.  Deres PT motiverer og pusher dere gjennom 10 effektive økter, og sammen med teamet ditt jobber dere frem mot målet.  PTen gir dere tett oppfølging underveis, og samholdet i gruppen hjelper på motivasjonen for å nå målet. Bootcamp er en super måte å skaffe seg motivasjon og et ordentlig spark bak. Det er for mange en lavere terskel til det å begynne med PT ettersom kostnaden ved treningen er delt på flere deltakere, sier hun.

Les også: Josef Baccay (16) tatt ut på G17-landslag 

Online Training med SATSELIXIA sine aller dyktigste instruktører er et tilbud til deg som ikke får til å komme til et av våre sentre. Da kommer instruktøren hjem til deg- der du er. Et flott tilskudd til trening på senteret i en hektisk hverdag, eller hvis du er på reise legger senterlederen til.

Powered by Labrador CMS